Hihetetlenül finom, olcsó, és bárki könnyedén elkészítheti, a most következő cikkben megmutatom nektek a tökéletes házi kifli receptjét!
Miért olyan jó a házi kifli?
A boltban kapható kiflik nekem sose nyerték el a tetszésemet, csak úgy, mint a kenyereké sem, éppen ezért kezdtem el házilag sütni mindent. Az internetet bújva vadászom a jobbnál jobb recepteket, szinte mindent kipróbáltam már, és a most bemutatott recept vált be a legjobban, egyszerűen nem tudok annyit csinálni, amennyi elég lenne a családom számára. Általában akkor veszem elő ezt a receptet, amikor egyáltalán nincsen időm kenyeret sütni, a kelesztés és a hasonló időhúzó tevékenységek miatt.
A házilag készített kifli nem csak finom, de hihetetlenül gyorsan elkészíthető, a kenyér idejének a fele. Hétvégéken jön a legjobbkor, finom vajjal megkenve tökéletes napindító! Jöjjön is a szuper recept!
Hozzávalók
- 35 dkg liszt
- 2.5 dl tej
- 2.5 dkg friss élesztő
- 2.5 dkg vaj v. margarin (olvasztva)
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál só
- + 1-2 evőkanál tej
Elkészítés
- Az élesztőt felfuttatom a meleg, cukrozott tejjel.
- A lisztet beleöntöm egy keverőtálba, mehet hozzá a só, és az olvasztott vaj. Majd az élesztős tej is.
- Pár perc alatt készre dagasztjuk a tésztát.
- Mikor kész a tészta, kettéosztjuk, kinyújtjuk.
- A lapokat 4 részre vágjuk, és egyenként tovább nyújtjuk őket, amilyen vékonyra csak lehet.
- A szélesebb részénél kezdve feltekerjük, kifli alakúra formázzuk, és sütőpapíros tepsibe tesszük. A tetejét megkenjük kevés tejjel.
- Melegítsük be a sütőt 200-210 fokra, (alul-felül sütés) és a sütő aljába egy másik tepsibe tegyünk vizet.
- A kifliknek elég csak addig kelniük, amíg a sütő melegszik.
- Süssük a kifliket 15-20 perc alatt arany barnára.