3 mennyei olasz desszert receptje, ami hiányozhat a nyaralás után

ZH

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Próbáld ki otthon ezt a három klasszikus olasz desszertet, amelyekkel visszahozhatod a nyaralás édes emlékeit: Zeppole, Epres Panna Cotta, és Cannoli!

3 mennyei olasz desszert receptje, ami hiányozhat a nyaralás után


Ha valaha is jártál Olaszországban, biztosan nem felejtetted el az ínycsiklandó desszerteket, amelyekkel megkoronázhattad az étkezéseidet. Az olasz cukrászat gazdag hagyományokkal rendelkezik, és desszertjei a világ minden táján népszerűek. Most bemutatunk három különleges olasz édességet, amelyeket otthon is könnyen elkészíthetsz, hogy visszaidézd a nyaralás édes emlékeit.

1. Zeppole


A Zeppole egy tradicionális olasz desszert, amelyet gyakran készítenek különféle ünnepi alkalmakkor, leggyakrabban Szent József napján. Ezek a könnyű, olajban sült fánkok egyszerű alapanyagokból készülnek, és különböző töltelékekkel gazdagíthatók, például vaníliakrémmel, vagy akár ricottával.

#https://www.instagram.com/p/BCv1YjLtBOC/?utm_source=ig_embed&ig_rid=950c95f7-4ebb-444f-98d7-fc8ad27b8467#

Hozzávalók:

  • 240 ml víz
  • 60 g vaj
  • 1 csipet só
  • 1 evőkanál cukor
  • 125 g liszt
  • 4 tojás
  • Olaj a sütéshez
  • Cukorpor a tálaláshoz


Elkészítés:

  • Egy lábasban forrald fel a vizet, vajat, sót és cukrot. Amikor a vaj felolvadt, add hozzá a lisztet, és keverd, amíg sima tésztát nem kapsz.
  • Hűtsd le kicsit a tésztát, majd egyenként keverd hozzá a tojásokat.
  • Forrósíts fel bőséges olajat egy serpenyőben, majd kanalazd bele a tésztát kis adagokban.
  • Süssük aranybarnára, majd papírtörlőn csepegtesd le az olajat.
  • hirdetes
  • Végül szórd meg cukorporral, és azonnal tálald.


2. Epres Panna Cotta


A Panna Cotta egy könnyed, krémes olasz desszert, amely Észak-Olaszországból származik. Ez a selymes puding tejszínből és zselatinból készül, amelyhez friss epret vagy eperöntetet szoktak tálalni, hogy tökéletesen kiegészítse a desszert gazdag textúráját.

#https://www.instagram.com/p/Bv4YUx0HZWM/?utm_source=ig_embed&ig_rid=79fd7ae1-b332-43fb-89c2-80659404ea27#

Hozzávalók:

  • 500 ml tejszín
  • 100 g cukor
  • 1 vaníliarúd
  • 3 lap zselatin (vagy 1 tasak zselatinpor)
  • 300 g friss eper


Elkészítés:

  • A zselatint áztasd be hideg vízbe.
  • A tejszínt és a cukrot melegítsd fel egy lábasban, és add hozzá a vaníliarúd kikapart magjait.
  • Amikor a tejszín forrni kezd, vedd le a tűzről, és keverd hozzá a kinyomkodott zselatint.
  • Öntsd a keveréket formákba, és hűtsd legalább 4 órán át, amíg meg nem dermed.
  • Tálalás előtt friss eperrel vagy eperöntettel díszítsd.


3. Cannoli


A Cannoli az egyik legismertebb olasz desszert, amely Szicíliából származik. Ezek a ropogós tésztahengerek édes ricottakrémmel vannak töltve, és gyakran kandírozott gyümölcsökkel vagy csokoládédarabkákkal díszítik őket. A Cannoli tökéletes választás, ha valami különlegeset szeretnél készíteni, ami egyszerre roppanós és krémes.

#https://www.instagram.com/p/C3htKmJoaZV/?utm_source=ig_embed&ig_rid=65be74ba-5b24-4434-85cf-01cc404904e1#

hirdetes

Hozzávalók a tésztához:

  • 250 g liszt
  • 30 g cukor
  • 30 g vaj
  • 1 tojás
  • 50 ml fehérbor
  • Olaj a sütéshez


Hozzávalók a töltelékhez:

  • 500 g ricotta
  • 100 g porcukor
  • 50 g csokoládédarabkák
  • Kandírozott narancshéj (opcionális)


Elkészítés:

  • A tésztához keverd össze a lisztet, cukrot, vajat és tojást, majd add hozzá a bort, és dolgozd simára a tésztát.
  • Nyújtsd ki vékonyra, és szúrj ki belőle köröket, amelyeket henger formájúra csavarsz. Rögzítsd, majd forró olajban süsd aranybarnára.
  • A töltelékhez keverd össze a ricottát és a porcukrot, majd add hozzá a csokoládédarabkákat és a kandírozott narancshéjat.
  • Töltsd meg a kihűlt tésztahengereket a krémmel, és már tálalhatod is ezt a mennyei desszertet.


Ezek a klasszikus olasz desszertek nemcsak Olaszországban, hanem bárhol a világon képesek visszahozni az olasz nyaralások emlékét. Könnyen elkészíthetők otthon, és garantáltan mindenkit elvarázsolnak az asztalnál. Próbáld ki ezeket a recepteket, és élvezd az édes olasz életet anélkül, hogy elhagynád otthonod!


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Belföld Érdekességek Ételek Európa Gasztronómia Hírek Kirándulás Külföld Magyar Magyar történelem Magyarország Magyarság Programajánló Regény Retró Sport Szórakozás Technológia Történelem Utazás

Szótár

Északi-Középhegység

Északi-Középhegység: Magyarország észak-keleti tájegysége. Része a Börzsöny, a Cserhát,... Tovább

Teller Ede

Teller Ede: az egyik, ha nem a leghíresebb magyar fizikusnak számít. Teller Ede életének... Tovább

Tovább a lexikonra