Egyszerű és gyors cseresznyés kevert sütemény 5 perc alatt- Tökéletes vasárnapi ebédhez és vendégvárónak

ZH

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Vasárnap délután nincs is jobb, mint egy könnyű és ízletes sütemény, amelyet gyorsan összedobhatsz a család vagy a barátok számára. Ebben a cikkben bemutatom a cseresznyés kevert süteményem receptjét, amit percek alatt összedobhatsz!

Cseresznyés kevert sütemény 5 perc alatt


A legjobb benne, hogy elkészítése rendkívül egyszerű és gyors, így ideális választás a vasárnapi ebédhez vagy vendégvárónak. Ha valami finom gyümölcsös sütit ennél, ez a recept hamar a kedvenced lesz. Ez. cseresznyés süti recept nagyon egyszerű, nem kell vele sok időt tölteni, de nagyon finom.

Hozzávalók az 5 perces cseresznyés kevert süteményhez:


•    300 g friss cseresznye
•    200 g liszt
•    150 g cukor
•    100 g vaj (olvasztva)
•    100 ml tej
•    2 tojás
•    1 teáskanál sütőpor
•    1 teáskanál vanília kivonat
•    Csipet só
•    Porcukor a tálaláshoz

Cseresznyés kevert sütemény elkészítése 5 perc alatt:


1.    Cseresznyék előkészítése:

•    Mosd meg alaposan a cseresznyéket, majd távolítsd el a magokat. Tedd félre, hogy később hozzáadd a tésztához.


2.    Tészta elkészítése:

•    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót.

hirdetes
•    Adj hozzá az olvasztott vajat, a tejet, a tojásokat és a vanília kivonatot. Keverd össze alaposan, amíg egy sima tésztát kapunk.
•    Helyezd a tészta felét egy kivajazott vagy sütőpapírral bélelt sütőformába.


3.    Cseresznyék hozzáadása:

hirdetes

•    Szórd el a cseresznyéket a tészta felén, majd öntsd rá a maradék tésztát. Így a cseresznyék szépen eloszlanak a süteményben.

 


4.    Sütés:

•    Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius-fokra.
•    Tedd be a süteményt a sütőbe, és süsd kb. 35-40 percig, vagy amíg a sütemény aranybarnára sül és egy tűpróbával ellenőrizve a közepére szúrt tű tiszta marad.


5.    Tálalás:


•    Miután a sütemény kész, hagyd kihűlni néhány percig a formában, majd óvatosan emeld ki és hagyd tovább hűlni egy rácsra.
•    Mielőtt tálalod, szórd meg porcukorral a sütemény, hogy még vonzóbbá tedd a megjelenését. Ehhez használhatsz egy szitát vagy egy porcukordobó eszközt, amellyel könnyedén egyenletesen eloszthatod a porcukrot a sütemény tetején.

Ez a cseresznyés kevert sütemény kiválóan illik a vasárnapi ebédhez vagy egy baráti összejövetelhez, amit ráadásul tényleg pofonegyszerűen 5 perc alatt el lehet készíteni, így a váratlan vendégek fogadása esetén is tökéletes megoldás!

Ez a recept nemcsak könnyen elkészíthető, hanem az elkészítéséhez sem szükségesek különleges hozzávalók vagy bonyolult technikák. Gyorsan összekeverhető és a sütőben megsülve egy valódi cseresznyés ízorgiát nyújt.

Próbáld ki ezt az egyszerű és gyors cseresznyés kevert süteményt, és garantálom, hogy mindenki odavan majd érte. Legyen az egy vasárnapi családi ebéd vagy egy baráti összejövetel, ez a sütemény mindig tökéletes választás lesz. Élvezd a friss cseresznyék zamatos ízét és az egyszerűségéből fakadó örömteli sütés élményét!

 


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Érdekességek Ételek Gasztronómia

Szótár

Bababarát wellness

Bababarát wellness? A wellness pozitív hatásait mindannyian jól ismerjük, ha másért nem... Tovább

Vígszínház

Vígszínház: a legnagyobb múltú, legnépszerűbb budapesti színházak egyike. Három... Tovább

Tovább a lexikonra