Megmaradt a vasárnapi ebédről egy kis barackbefőtt, de nem tudod mit készíts belőle? Ezt a pofonegyszerű kevert sütemény receptet 5 perc alatt elkészítheted, és el sem hiszed milyen fantasztikus lesz a végeredmény! Egyszerű, olcsó és gyors elkészíteni!
5 perces kevert sütemény recept barackbefőttből
Biztosan veled is előfordult már, hogy a főzés után megmaradt valamilyen alapanyag, esetleg a vasárnapi ebédből is maradt. Ilyenkor mindig elgondolkozik az ember, hogy valami mást kellene belőle készíteni, mert nem szeretnénk, hogy megromoljon, és kelljen dobni. Ezt a hihetetlenül egyszerűen elkészíthető kavart sütemény receptet is épp így alkottam meg, hiszen hétvégéről volt egy megbontott barackbefőtt a hűtőmben, amiből valami édeset szerettem volna készíteni.
A legjobb, hogy tényleg 5 perc alatt elkészül, és még olcsó is!
Azóta sokszor készítettem már, mert pillanatok alatt kész van, csak össze kell keverni a hozzávalókat, és az egész család imádja! Ha épp nem barackbefőtted van, akkor bármilyen más gyümölccsel is elkészítheted, akár befőtt legyen, akár friss gyümölcs! Nyáron én is mindig friss gyümölccsel készítem, télen pedig felhasználom a befőtteket hozzá. A csoki bármilyen lehet, akár a húsvétról megmaradt csokinyuszik is. Ezen kívül csak átlagos alapanyagokra van szükség, amelyek egyébként is megtalálhatóak bárki konyhájában!
Hozzávalók az 5 perces kevert süteményhez:
- 400 g liszt,
- fél teáskanál sütőpor,
- 200 g cukor,
- 70 g kókuszreszelék,
- 1 tojás,
- 50 ml olaj,
- 350 ml tej,
- 250 g őszibarack,
- 100 g csokoládé
Az 5 perces kevert sütemény elkészítése:
A lisztet beleöntjük egy tálba, majd rászórjuk a sütőport, ezután a cukrot, majd a kókuszreszeléket. Hozzáadjuk az egy tojást és az olajat, és felöntjük a fél adag tejjel. Ezután kikeverjük a tésztánkat. Keverés közben adagoljuk hozzá a maradék tejet, hogy tökéletes állagot kapjunk, és csomómentesre tudjuk keverni. Ha összedolgoztuk az alapanyagokat, akkor a felkockázott gyümölcsöt hozzáöntjük és beleszórjuk a kis darabokra tört csokoládét, majd összekeverjük a tésztával.
Vegyünk elő egy 35x25 cm-es tepsit és béleljük ki sütőpapírral, majd az összekevert tésztánkat csak egyenletesen öntsük a kibélelt tepsibe. Egy spatula segítségével még elteríthetjük. Majd egy 180 °C-ra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
A sütés alatt a tészta szépen meg fog nőni és aranybarnára sül. Egy tűpróba segítségével ellenőrizhetjük, hogy nem-e nyers a közepe. Ha nem marad rajta tészta, akkor már kész is a süteményünk! Porcukrozzuk meg a tetejét, és már tálalhatjuk is!
Ugye milyen egyszerű elkészíteni ezt az 5 perces kavart süteményt, amiből egy nagy tepsi édes finomság lesz?