Lassan megérkeznek a már ténylegesen hideg napok, hiszen a tél vészesen közeledik. Ez pedig csak egyet jelenthet – hivatalosan is megérkezett a forró italok időszaka! Korábbi cikkünkben már írtunk arról, hogyan készítheted el a tökéletes forró csokoládét – amennyiben viszont már unnád, mutatom milyen más isteni, forró innivalókkal érdemes bekuckóznod esténként!
Vörös áfonyás forralt bor
A késő őszi, téli időszakban már a forralt borok hódítanak. Szerencsére rengeteg változatát otthonodban is elkészítheted, ráadásul különösebb problémába sem ütközhetsz ennek kapcsán.
Amennyiben szeretnél Te is áfonyás forralt bort készíteni, szükséged lesz némi vörösborra, fekete teára vörös áfonyára, pár szem szegfűszegre, néhány ág rozmaringra, egy rúd fahéjra, cukorra, illetve pár szem borókabogyóra.
Először főzz le egy csésze fekete teát, majd azt keverd össze 1 – 1 arányban a vörösborral. Melegítsd fel nagyjából 80 fokig, de ne engedd azt, hogy forrjon.
Szórd bele a többi hozzávalót, majd melegítsd tovább, de ahogy elkezdeni italod forrni, kapcsold le a lángot – így megőrizheted a bor alkoholtartalmát. Ezután fedd le megközelítőleg 5 perce, majd fogyaszthatod is!
Mézes narancstea
Abban az esetben, ha nem szeretnél alkoholt fogyasztani, a narancstea remek választás lehet – arról nem is beszélve, hogy immunrendszeredet is erősítheted fogyasztásával. A receptet pedig kedved szerint variálhatod egyéb citrusfélékkel.
Elkészítéséhez forralj fel egy liter vizet, majd cikkezz fel egy egész narancsot, s dobd a cikkeket vizedbe.
Amennyiben intenzívebb ízt szeretnél, akkor emellett csavarj ki még 2 – 3 narancsot, s az így kapott levet is öntsd hozzá teádhoz.
Ezután két evőkanál mézzel édesítsd italodat, majd fogyaszthatod is!
Citromos forralt cider
Amennyiben nyaranta imádod a hűtött cidert fogyasztani, érdemes kipróbálnod, meg fogsz lepődni – amennyire furcsán hangzik, éppen annyira finom is lesz melengető italod!