Mi a nagymama tökéletes palacsintájának titka? Ha így sütöd extrán finom lesz!

ZH

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Miért van az, hogy a nagymama palacsintája valahogyan mindig sokkal puhább és finomabb lesz, mint a miénk, még akkor is, ha ugyanazt a receptet követjük? Nem hiába, hogy a nagymamák desszertjei, süteményei mindig sokkal finomabbak másénál, most elárulom az én nagymamám titkát, amitől extra finom lesz a következő palacsintád!

A palacsinta készítés titka nagymama szerint

Általában mindenkinek van egy jól bevált családi palacsinta receptje, de hiába követjük a receptet mégsem lesz olyan a végeredmény, mint a nagymamáinkké. Az én nagymamám elárulta a titkot, mire kell figyelni palacsinta készítés során, így most gondoltam megosztom veletek is! Ha a Te nagymamád süteményei és desszertjei is mindig aratják a sikert, akkor neked is meg kell ismerned a titkukat, hogy nyomdokaikba léphess a konyhában! Ettől lesz igazán piha és finom a Te következő palacsintád is!


Palacsinta, ahogy a nagymama készíti:

A tökéletes palacsinta hozzávaló:


•    20 dkg liszt,
•    2 tojás,
•    1,5 dl hideg víz,
•    3 dl tej,
•    csipet só,

hirdetes
•    2 evőkanál olaj,
•    1 evőkanál cukor,
•    késhegynyi sütőpor.

hirdetes

Igen! Jól látod! Az én nagymamám egy kis sütőport is tett mindig a palacsinta tésztájába, ettől lesz a tészta sokkal puhább! Azonban nem szabad túlzásba esni, mert akkor túlságosan meg fog kelni! Szóval lássuk is az elkészítést!


A nagymama palacsintájának elkészítése:


Először is a száraz alapanyagokat, a lisztet, a sütőport (feltétlen a lisztre tegyük), a cukrot és a sót keverjük össze, majd adjuk hozzá a tojást és az olajat is. Miközben folyamatosan kevergetjük, adjunkk hozzá egy kis tejet is, és ügyeljünk rá, hogy ne legyen csomós a tésztánk. Amikor már csomómentesre kevergettük a tésztát, akkor jöhet hozzá a maradék tej és itt adhatjuk hozzá a vizet is. A nagymama szerint a legjobb, hogyha szénsavas vizet keverünk hozzá, így a buborékok lazítják majd a tésztánkat. Tetszés szerint ízesíthetjük bármilyen fűszerrel, de így is tökéletes lesz! HA úgy gondoljuk megfelelő az állaga, folyik, de nem annyira mint a víz, akkor megkezdhetjük a sütést is. Forrósítsuk fel a kiolajozott serpenyőket, majd egy merőkanál segítségével miközben forgatjuk a serpenyőt, úgy öntsük bele a tésztát, hogy az szépen szétterüljön a serpenyő felületén. Az első két sütés legyen teszt, hogy tudd, kb. mekkora kanállal kell szedned, hogy a palacsinta ne legyen se túl vastag, se túl vékony.


 


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ételek Gasztronómia

Szótár

Regéci Vár

Regéci Vár: az egyik legszebb magyar vár volt valaha, manapság azonban még nem nyerte vissza a... Tovább

Hízott libából előállított termékek

Hungarikum. Magyarországon a hízott lúdárutermelés – kulturális és gasztronómiai... Tovább

Tovább a lexikonra