Szeretsz sütni, és különleges desszerteket kóstolni? Akkor ezt az almatortát mindenképp ki kell próbálnod! Gyorsan és könnyen elkészíthető és csak pár hozzávalóra lesz szükséged az elkészítéséhez!
Erre lesz szükséged:
- 20 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 1 csipet só
- 1 kávéskanál cukor
- 2 evőkanál víz
Gyúrd össze az alapanyagokat tésztává, majd pihentesd fél órát a hűtőben. Amíg a tészta pihen, készítsd el az almát. Összesen 1kg almára lesz szükséged, ami bármilyen fajta lehet. Hámozd meg őket, a felét darabold fel, a másik felét pedig vágd vékony szeletekre. A feldarabolt almákból 15 dkg cukorral és egy kevés vízzel sűrű almapürét főzünk.
Bélelj ki egy kerek, kerámia tortaformát a tésztával vékonyan, és erre terítsd szét az almapürét. A püré tetejére rendezd el az almaszeleteket, majd a tetejét kend meg baracklekvárral. Előmelegített sütőben, közepes lángon süsd 30 percig. Forrón és hidegen is egyaránt finom.
A következő oldalon egy videót is találsz, ahol egy másik elkészítési módját láthatod az almatortának!