Bögrés mézeskalács – Ami 10 perc alatt elkészül!

ZH

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A bögrés mézeskalács elkészítése nemcsak olcsó, hanem rendkívül gyors is. Ez a recept egyszerűségével és finomságával garantáltan különlegessé varázsolja az ünnepi sütési élményt.

10 perc alatt elkészül ez a bögrés mézeskalács


Az ünnepi készülődés izgalmában gyakran vágyunk olyan receptekre, amelyek egyszerűek, mégis különlegesek. A bögrés mézeskalács ebben a kategóriában foglal helyet, mely nem csupán gyors elkészítésével hódít, hanem karácsonyi asztalunkat is varázslatossá teszi. Ezen egyszerű és gazdag ízű sütemény elkészítésével nemcsak a ház finom illatát terjeszthetjük, hanem a családi sütés örömét is megélhetjük. Lássuk, hogyan készül ez a könnyen variálható bögrés mézeskalács!

Hozzávalók a bögrés mézeskalácshoz:

•    8 bögre finomliszt
•    1.5 bögre porcukor
•    3 teáskanál szódabikarbóna
•    2.5 dl méz
•    30 dkg vaj
•    3 db tojás
•    3 teáskanál fahéj
•    2 teáskanál szegfűszeg


Bögrés mézeskalács elkészítése:

hirdetes

1.    Az átszitált lisztet, a porcukrot, a szódabikarbónát és a fűszereket alaposan összekeverjük. A mérce egy 2.5 dl-es bögre legyen.

2.    A mézet és a vajat megmelegítjük, de csak éppen hogy. Ezt követően hozzáöntjük a liszthez, majd a tojásokat is beleütjük.

3.    Egy villával kissé összedolgozzuk, csak annyira, hogy egy kicsit elvegyüljenek az anyagok.

Ezután kézzel egynemű tésztát gyúrunk. Amikor elkészült, becsomagoljuk folpackba, majd 10-15 percre betesszük a hűtőbe, hogy a vaj visszahűljön.

4.    A tésztát három részre osztjuk, egyenként kinyújtjuk, és formázzuk. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra (gázsütő 4-es fokozat). A kiszúrt formákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 10 perc alatt (ne tovább!) megsütjük. Fontos, hogy ne süsük túl, mert így lesz igazán puha. Ez a recept titka!

hirdetes

5.    Ne zárjuk zárt dobozba, hagyjuk szívni a levegő páráját. Így akár egy hónapig is puha marad.

Extra tipp a bögrés mézes kalács elkészítéséhez:

Ha szeretnénk még tovább fokozni az ízélményt, kísérletezhetünk különféle mézek vagy fűszerek hozzáadásával a tésztához, így egyedi, saját receptünket alkothatjuk meg. Jó sütést és jó étvágyat kívánunk! Amennyiben pedig az elkészült mézeskalácsokat szeretnénk még tartósabbá tenni, helyezzük őket egy légmentesen záródó dobozba, és adjunk hozzá egy friss szelet kenyeret. Ez megakadályozza, hogy a sütemény kiszáradjon, és tovább megőrzi a puhaságát.

Az ínycsiklandozó és könnyen elkészíthető bögrés mézeskalácsok ideálisak az ünnepek kínálta rohanós időszakban. Szórakoztató készítésükhöz hívjuk segítségül a családot is, és élvezzük együtt az ünnepi sütés örömét!


 


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ételek Gasztronómia

Szótár

Gulyásleves

Gulyásleves: A gulyás az egyik leghíresebb magyar ételnek számít, melyet külföldön teljesen... Tovább

Létrási-vizesbarlang

Létrási-vizesbarlang: Csodás barlangjaink egyik, melyre joggal lehetünk büszkék.  A... Tovább

Tovább a lexikonra