A magyar férfiak kedvence - Így készül a tökéletes chilis bab!

Sz.F.

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Bud Spencer kedvelt eledele, ami Magyarországon is nagy sikereket ér el, szinte mindenki szereti. Ez nem véletlen, mivel nagyon ízletes, laktató és gyorsan elkészíthető, mutatok is nektek két szuper receptet hozzá! 

Nem magyar étel, de hatalmas sikere van idehaza is. Eredetéről nagyon sok vitát lehet hallani, mi nem is szeretnénk állást foglalni semmilyen elmélet mellett, inkább megosztunk veletek két szuper receptet, készítsétek el valamelyik variációt, és fogyasszátok egészséggel! 

 

Hozzávalók: 4 konzerves bab, 1/2 kg darált marha vagy sertéscomb, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál olaj, 1-2 evőkanál chili por (ízlés szerint), 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem, 4-5 db nagyobb paradicsom, 1 teáskanál cukor, 1 marék friss koriander levél, só.

 

Elkészítése

Egy nagy serpenyőben az olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. Ezután hozzá adjuk a darált húst, a zúzott fokhagymát, és a chili port. Először csak egy kiskanállal, majd kóstolás közben, a többit ízlésünk szerint. Adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet, és a kockákra vágott paradicsomot. Ízesítsük sóval és keverjünk hozzá 1 teáskanál cukrot, hogy ellensúlyozza a paradicsom savanyúságát. Adjuk hozzá a konzervbabot is, és főzzük további 5-10 percig. Kóstoljunk, és ízesítsünk utána ízlésünk szerint. Keverjük hozzá az apróra vágott koriander leveleket. A chilis babot tálaljuk friss kenyérrel, de készíthetünk hozzá akár sült krumplit vagy rizst is köretnek.

hirdetes

 

Mexikói chilis bab

Hozzávalók: 50 dkg sovány darált marhahús, 1 vöröshagyma, 1 zöldpaprika, 1 kaliforniai paprika, 1 nagy paradicsom, 1 csípős paprika, 2 vörös bab konzerv, 1 kukoricakonzerv, 3 evőkanál paradicsompüré, 3 gerezd fokhagyma, 1 teáskanálnyi őrölt chili, 1 teáskanálnyi pirospaprika, só, őrölt bors, olaj.

hirdetes

 

Elkészítése

Az olajban megpirítjuk a felvagdosott hagymát és a zúzott fokhagymát. Majd hozzáadjuk a húst, a fűszereket és a paradicsompürét, 10 percig így rotyogtatjuk. Utána hozzáadjuk az apróra vágott paprikákat és a meghámozott, felkockázott paradicsomot, felöntjük 1,5 dl vízzel és hagyjuk főni 5-10 percig. Majd a lecsöpögtetett babot és kukoricát is belekeverjük. Addig főzzük amíg minden alapanyag puha lesz és szaftossá válik az étel. Tálaláskor kenyeret és természetesen csípős paprikát kínálunk mellé.

 

Forrás: Ketkes.com

Forrás: Fotó: Pixabay


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Érdekességek Ételek Gasztronómia

Szótár

A magyar huszár:

A magyar huszár: a magyar huszár hungarikumnak számít. Nekünk, magyaroknak egyfajta nemzeti... Tovább

Semmelweis Ignác

Semmelweis Ignác: Semmelweis Ignác Fülöp magyar orvos, „az anyák megmentője". Jó... Tovább

Tovább a lexikonra