Aki olyan édesség imádó, mint én, az még a nagy nyári hőségben is kívánja a desszertet és az édességeket, de azért valljuk be ilyenkor jobban esik egy frisstő falat – Próbáld ki a citromos álom süteményt!
Citromos álom sütemény receptje
Nincs is jobb egy meleg nyári napon, mint sütkérezni a napsütésben és ebéd után megjutalmazni magunkat valamilyen frissítő finomsággal. Sokan ilyenkor valamilyen koktélra gondolnának, de aki legalább annyira szereti az édességeket, mint én, annak a hőségben sem maradhat ki egy jó süti. A Citromos Álom nevű sütemény pont az ilyen napokra tökéletes, hogy savanykás, de közben mégis édes ízével felfrissítsen minket. Ráadásul ami a legjobb, hogy percek alatt össze lehet dobni, sütni sem kell, így nem kell a nagy melegben a sütővel befűteni a konyhát sem. Csak pár alapanyagból áll és konkrétan tényleg csak össze kell dobni őket. De lássuk a citromos álom receptjét!
Citromos álom hozzávalói egy 22x15 cm-es formához:
- 600 gramm mascarpone
- 4 db citrom
- 100 gramm porcukor (ha nem szeretnéd cukrosan készíteni, valamilyen édesítővel is helyettesítheted)
- 300 gramm lemon curd (angol citromkrém)
- 8 gramm por zselatin
- 24 db babapiskóta
A citromos álom elkészítése:
1. A citromos álom sütemény elkészítéséhez először is készítsük el a krémünket. Ehhez egy olyan tálba öntsük bele a mascarponét, amelyben tudunk majd robotgépezni, majd reszeljünk bele 3 db citromhéját, öntsük rá a cukrot vagy az édesítőt, majd egy robotgép vagy egy elektromos habverő segítségével keverjük ki a krémet, amíg egy kissé habos állaga nem lesz.
2. Ha elértük, hogy a krémnek habos állaga legyen, akkor tegyük hozzá a citrom krémet és ezzel is dolgozzuk össze.
3. Ezt követően a zselatin port áztassuk 2-3 evőkanál vízbe, majd tegyük a mikróba 5-10 másodperce (fontos, hogy másodperc, nem perc!), hogy felolvadjon. Aztán folyamatos keverés mellett, fokozatosan csorgassuk hozzá a megolvasztott zselatint a mascarponés krémhez.
4. A krém elkészülte után, már csak az összeállítás maradt hátra, amihez vegyünk elő egy szép jénait, vagy egy olyan tálat, edényt, amiben tálalni szeretnénk, és tudunk majd rétegezni. Az edény aljába oszlassunk el egy keveset a krémből, majd rakjuk ki babapiskótával az első réteget. Ezt kenjük meg krémmel, ügyelve, hogy mindenhol ellepje a piskótát, hogy az majd meg tudjon puhulni, majd jöhet a következő réteg babapiskóta és a következő réteg krém.
5. A tetejére reszeljük rá a maradék citromhéját, és tegyük be a hűtőbe körülbelül 2 órára, hogy összeérjenek az ízek és hogy megpuhuljon a piskóta.
6. Már nincs is más hátra, csak az élvezet! Remélem Neked és családodnak is bejön majd ez a kis könnyed, savanykás és frissítő nyári édesség