A cseresznyés tejpite egy frissítő és ízletes desszert, amely tökéletes választás nyári napokon. A lédús cseresznyék és a lágy tejpite krém harmonikus kombinációja igazi élvezetet nyújt az ízlelőbimbóknak. Ebben a cikkben megosztom veled ezt az egyszerű, de különleges receptet, hogy te is elkészíthesd ezt a mennyei desszertet otthon.
A legfinomabb cseresznyés tejpite receptje
Használjuk fel a szezon legfinomabb gyümölcseit és készítsünk ínycsiklandozó cseresznyés tejpitét! Lágy, de még sem túl tömény, így nyáron is jól esik egy-egy szelet a vacsora után. Próbáld ki a kedvenc cseresznyés tejpite receptemet, amit egyszerűen, pár perc alatt is elkészíthetsz!
Hozzávalók a cseresznyés tejpitéhez:
• 500 g cseresznye (kimagozva)
• 1 evőkanál citromlé
• 2 evőkanál cukor
• 1 teáskanál vanília kivonat
• 250 ml tejszín
• 250 ml tej
• 4 evőkanál cukor
• 2 evőkanál kukoricaliszt
• 1 tojás
• Csipet só
• Porcukor a díszítéshez
A cseresznyés tejpite elkészítése:
1. Először készítsünk egy cseresznyepürét. A kimagozott cseresznyéket tegyük egy lábasba, és adjuk hozzá a citromlevet és a cukrot. Melegítsük közepes lángon, és főzzük pár percig, amíg a cseresznyék levet engednek és a cukor feloldódik. Ezután vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
2. A tejpite krém elkészítéséhez keverjük össze a tejszínt, tejet, cukrot, kukoricalisztet, tojást és csipet sót egy közepes méretű lábasban. Keverjük simára, majd helyezzük a tűzre.
3. Főzzük közepes lángon, folyamatosan kevergetve, amíg a krém besűrűsödik. Ez kb. 5-7 percet vehet igénybe. Ügyeljünk arra, hogy ne forraljuk fel teljesen, mert a tojás megkocsonyásodhat.
4. Amikor a krém elérte a kívánt sűrűséget, vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a vanília kivonatot. Hűtsük le a krémet teljesen.
5. A cseresznyepürét keverjük össze a tejpite krémmel, amíg egyenletesen eloszlanak benne a cseresznyedarabok.
6. Öntsük a cseresznyés tejpite krémet tálkákba vagy poharakba, majd tegyük hűtőbe legalább 2 órára, hogy megszilárduljon és hűvös legyen.
7. Tálalás előtt díszítsük a cseresznyés tejpite tetejét egy kevés porcukorral. Ez a díszítés nemcsak szép megjelenést kölcsönöz a desszertnek, hanem enyhén édes ízt is ad hozzá.
8. A cseresznyés tejpite frissen és hidegen a legfinomabb, így tálalás előtt vedd ki a hűtőből, és azonnal kínáld.
9. A cseresznyés tejpite tökéletes választás lehet egy nyári grillparti vagy baráti összejövetel desszertjeként. Kínálhatod önmagában, vagy akár egy gombóc vaníliafagylalt vagy tejszínhab kíséretében is.
Reméljük, hogy élvezed ezt a frissítő és ízletes cseresznyés tejpite desszertet. A könnyen elkészíthető recept segítségével bárki meglepheti családját és barátait ezzel a finomsággal.
Jó étvágyat kívánunk!