Egyszerű, de annál különlegesebb csokis pöffeteg recept karácsonyra, ha igazi finomságokkal várnád a vendégeket!

ZH

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Egy karácsonyi asztalról sem hiányozhatnak a jobbnál-jobb sütemények, amelyek tökéletes befejezését adják a karácsonyi lakomának. Azonban nem kell órákat állnod a konyhában, ha igazán finom sütikkel vennéd le a vendégeket a lábukról, most hoztam nektek egy egyszerű, de mégis különleges karácsonyi süti receptet, a csokis pöffeteg receptjét, amit biztosan mindenki imádni fog!

Csokis pöffeteg recept karácsonyra

Egy karácsony sem lehetne az igazi a temérdek mennyiségű sütemény nélkül, azonban, ha nem szeretnél órák hosszát állni a konyhában, akkor jó helyen jársz, mert ezt a csokis pöffeteg receptet egyszerűen és gyorsan elkészítheted, ráadásul biztosan hatalmas sikert arat majd az egész család körében!

A pöffetegben az a jó, hogy mivel nem egy habos-babos sütemény, ezért akár több napra is elraktározhatjuk, már ha marad, így ha elegendőt sütünk, akár az egész ünnepi szezonra jut majd az ínycsiklandó kekszes finomságból. A csokis pöffeteget akár kezdő szakácsok és cukrászok is könnyedén elkészíthetik mindössze 40 perc alatt, így ha ki is fogynátok belőle, akkor is gyorsan elkészíthetitek az utánpótlást! De ne is húzzuk tovább az időt, nézzük azt a finomságot!

A csokis pöffeteg recept hozzávalói:

A pöffeteg tészta alapanyagai:

•    5 dkg étcsokoládé felolvasztva
•    19 dkg búza finomliszt

hirdetes
•    4 dkg cukrozatlan kakaópor
•    1/2 csomag sütőpor (6 g)
•    csipet só
•    10 dkg kristálycukor
•    7,5 dkg vaj
•    1 kávéskanál vaníliaaroma vagy 1 csomag vaníliás cukor
•    1 tojás
•    50 ml tej

Hozzávalók a forgatáshoz:

•    kristálycukor
•    porcukor

hirdetes
data-videoid="vprwAjeUeNM" data-param-rel="" layout="responsive" width="480" height="270">


A csokis pöffeteg recept elkészítése:

Elsőként olvasszuk meg az étcsokoládét mikróban vagy vízgőz fölött, a lényeg, hogy ügyeljünk rá, hogy ne melegítsük túl és ne kezdjen el megégni (ez főleg a mikrós olvasztás során szokott előfordulni). Miközben a csokink olvad, a vajat és a cukrot keverjük ki habosra egy elektromos habverő segítségével, majd adjuk hozzá az egy tojást. Dolgozzuk el a tojást is a vajba. Ezután hozzáadjuk a tejet, a vaníliaaromát és az olvasztott csokinkat és az egészet egyneművé dolgozzuk.

Amint a vajat teljesen eldolgoztuk hozzáadhatjuk a száraz alapanyagokat, tehát a cukrozatlan kakaóport, a lisztet, a sütőport és az egy csipet sót, majd egy spatulával összekeverjük. Miután a masszánkat jól eldolgoztuk, tegyük a hűtőszekrénybe 1-2 órára pihenni.

Készítsünk elő két kisebb edényt, az egyikbe tegyük a kristálycukrot a másikba pedig a porcukrot, hogy elkészítsük a forgatást. A pihentetés leteltével vegyük elő a tésztánkat és formázzunk belőle diónyi gombócokat, először forgassuk meg a kristálycukorban, majd a porcukorban és sorakoztassuk fel őket a tepsire, egymástól egy kicsit távolabb, mert a sütés közben meg fognak puffadni. 

180 fokos előmelegített sütőben körülbelül 15 perc alatt süssük készre és már meg is kóstolhatjuk az isteni karácsonyi csokis pöffeteget! Melegen még puha, de később keksz állagúra szilárdul!
 


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Gasztronómia

Szótár

Pumi

Pumi: a 9 tradícionális magyar kutyafajta egyike. A pumi ma már a puli mellett az egyik... Tovább

A Kibédi Hagyma

A Kibédi Hagyma: Kibéd a Kisküküllö folyó mentén, Erdély szívében, Szováta fürdő... Tovább

Tovább a lexikonra