Egyszerű mégis látványos – Csokoládé fenyőtoboz recept

ZH

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Ezek a csokoládé fenyőtobozok gyönyörű, őszi és karácsonyi asztaldíszek lehetnek, amiket ráadásul meg is lehet enni. Karácsonyi sütemények, nasik és kekszek. Ezek soha nem hiányozhatnak a karácsonyi asztalról! Nagyon könnyen elkészíthetőek, csak nyers marcipánból és csokoládé müzliből állnak.

Egyszerű recept karácsonyra – Csokoládé fenyőtoboz

Ki ne szeretné a csokoládés különlegességeket a karácsonyi asztalon, főleg, hogyha azt gyerekjáték elkészíteni?! Ez a csokoládés fenyőtoboz recept pont egy ilyen egyszerű karácsonyi sütemény recept, aminek az elkészítését akár a gyerekekre is rábízhatod, hiszen annyira egyszerű. A csokoládé fenyőtoboz recept elkészítéséhez csupán néhány alapanyagra van szükszéged, ráadásul már az alapanyagok is a gyerekek kedvencei közé tartoznak, így lehet, hogy maguktól fognak jelentkezni a feladatra! 
 

Ha Neked is tetszik ez az egyszerű karácsonyi recept ötlet, akkor tekerj lejjebb, mert mutatom, hogyan készítheted el!

hirdetes
layout="responsive" width="480" height="270">

Hozzávalók 4 nagy csokoládé fenyőtobozhoz (kb. 6 cm magas és kb. 4,5 cm széles):

  • kb 200 g nyers marcipánmassza
  • kakaó
  • Chocapic vagy csokis kukoricapehely

A csokoládé fenyőtoboz recept elkészítése:

A csokoládé fenyőtoboz elkészítéséhez tehát láthatod, hogy csak erre a 3 alapanyagra van szükséged, így már ebből is gondolhatod, hogy a karácsonyi asztaldíszként is funkcionáló sütemény elkészítése lehetne túl bonyolult.

A csokoládé fenyőtoboz elkészítéséhez először is szórj egy tálba Chocapic-ot vagy más ilyen kis kagyló formájú csokoládés gabonapelyhet.

Következő lépésként készítsük elő a munkafelületet. Tisztítsd le a konyhapultot, vagy vegyél elő egy nyújtódeszkát, ha nem szeretnéd, hogy bepiszkítsd a konyhát, majd a munkafelületet szórd meg kakaóval. Ezután vedd elő a marcipánt, kezd el gyúrni, hogy megpuhuljon, majd adagolj hozzá kakaóport, hogy a massza is kakaó színűvé váljon.

hirdetes

Ha már úgy gondolod elérte az elegendő színt, akkor a barna marcipánmasszát negyedeljük. Oszthatjuk egyenlő vagy akár különböző darabokra is, attól függően mekkora fenyőtobozt szeretnénk elkészíteni. Ezekből a marcipánokból formázzunk kúpokat, amik a fenyőtoboz alakjára hasonlítanak.

Ezután vegyük elő a Chocapic-ot és kezdjük körbenyomkodni a marcipán kúpokba, úgyhogy felülről kezdjük. Érdemesebb a kerekebb darabokat felülre tenni, és az aljára tenni az oválisabb darabokat.

Ezzel a csokoládé fenyőtobozaink már el is készültek, most már csak annyi dolgunk van, hogy ízlés szerint megporcukrozzuk, ha egy kis havas jelleget szeretnénk nekik adni.

Csokoládé fenyőtoboz teljes előkészítési ideje:        legfeljebb 30 percig

Adagok száma:                        kb 4.

Nehézségi szint:                     könnyű

Költség:                         alacsony
 


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ételek

Szótár

Székelykő

Székelykő, Torockó falu:A Torockói-hegységben található kopár sziklát Székelykőnek... Tovább

Utazás Magyarországon

Az utazás fogalma mai értelemben alapvetően egy vagy több személy helyváltoztatását jelenti,... Tovább

Tovább a lexikonra