Pirítósra kenhető mennyei cukkinikrém recept! – Ezt neked is ki kell próbálnod!

ZH

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Miért is jó a cukkini? Mert számtalan formában el lehet készíteni, könnyen termeszthető a kertben és még a diétákba is tökéletesen beilleszthető! Ebben a cikkben egy mennyei cukkini krém receptjét hoztam el nektek, amit akár reggelire, akár vacsorára is fogyaszthattok egy ropogós pirítóssal és még több napig is eláll!

Cukkinikrém recept


Én egyszerűen imádom a cukkinit, bármilyen formában! Ezért rengeteget kísérletezgetek különböző cukkini receptekkel. A cukkini sokszínű és változatos módon elkészíthető zöldség. Lehet sütni, grillezni, párolni, főzni vagy akár nyersen is fogyasztható. A cukkini alkalmas köretek, saláták, levesek, tészták és szárnyas vagy húsos ételek kiegészítőjeként. Azonban most egy olyan receptet hoztam nektek, amit pirítósra lehet kenni! A cukkini változatos textúrája és enyhe íze lehetővé teszi, hogy sokféle ízesítéssel kombinálják, így számtalan ízletes és kreatív ételt készíthetünk belőle. A cukkinikrém receptjét egy kis sajttal turbóztam fel, hogy igazán mennyei legyen! Fogyaszthatod reggeli vagy vacsira is, de akár pár napig a hűtőben is tárolhatod.
Egyszerű elkészíteni, és még gyorsan is meg van! Próbáld ki, ha szeretnél egy könnyed reggelit!

hirdetes

Hozzávalók a cukkinikrémhez

•    2 db cukkini (200 g/db)
•    2 ek olaj
•    200 g natúr sajtkrém
•    8 levél friss bazsalikom
•    2 gerezd fokhagyma
•    1 szál újhagyma
•    ½ csokor petrezselyem
•    1 csipet só

hirdetes

A cukkinikrém elkészítése

Első lépésként a cukkinikrém elkészítéséhez mossuk meg a cukkiniket, majd 2 cm-es darabokra szeleteljük fel őket, sózzuk be majd tegyük félre egy kicsit hogy kiengedje a levét. Ezt követően hevítsünk olajat egy serpenyőben, és süssük aranybarnára a felszeletelt cukkiniket. Ha még így is engedett levet, akkor tedd át egy szűrőben és csepegtesd le. 

Ezt követően tedd egy turmixgépbe vagy aprítóba és add hozzá a sajtkrémet, a fokhagymát, bazsalikomot, újhagymát, petrezselymet és a sót, és mehet a pürésítés. Ezt addig csináljuk, míg el nem éri azt az állagot, amilyet szeretnénk. 

Ezzel pedig el is készült a cukkinikrémünk! Ugye milyen egyszerű? Fogyasztás előtt érdemes betenni a hűtőbe egy 10 percre, majd kenhetjük is meg vele a finom, friss, ropogós pirítósokat. Kell ennél egyszerűbb reggeli? És hidd el hiába a sok zölddel, az ízét a gyerekek is imádni fogják a sajt miatt! Próbáld ki a receptet, és ha bejött néz körül az oldalunkon további cukkinis receptekért! Cukkini imádatomhoz híven ígérem mindig hozok majd valami finomságot!


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ételek Gasztronómia

Szótár

Nagyboldogasszony napja

Nagyboldogasszony napja: Nagyboldogasszony vagy Mária mennybevétele a katolikus... Tovább

A Piros Arany és az Erős Pista

A Piros Arany és az Erős Pista: Hungarikumnak számítanak. Ezek a legkiválóbb minőségű,... Tovább

Tovább a lexikonra