Isteni cukkinis pite recept gluténmentesen, amit mindenki imádni fog!

VN

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Csak szerintem a cukkini a nyár legnagyobb slágere? Zamatos ízének köszönhetően rengeteg remek nyári étel alapanyag lehet. Nemrég egy lisztmentes cukkinis pite receptet találtam, kipróbáltam… majd még egyszer, és még egyszer, mert annyira finom volt! A cukkinis pite elkészítése nagyon egyszerű, az egész család imádja az ízét!

Cukkinis pite recept, amit imádni fogsz

Ezt a receptet akkor is ki kell próbálnod, ha nem rajongsz a cukkiniért! A gyerekek itthon nem nagyon eszik meg, de ebben a pite formában volt, hogy kétszer is szedtek. Nagyon könnyen elkészíthető, liszt sem kell hozzá (ez a liszt érzékenyeknek kedvezhet), egyébként meg egy laktató, könnyed kis nyári étel. Fel lehet turbózni más zöldségekkel, vagy gomba, kukoricakonzervvel is, de ezek nem feltétlenül kellenek bele, minden csak ízlés kérdése! A boltok, zöldségesek, piacok tele vannak friss cukkinivel, használd ki az alkalmat, és tankold tele magad ezzel a finomsággal! Mutatom is a mennyeien finom cukkinis pite receptet, amit neked is ki kell próbálnod!

Hozzávalók a cukkinis pitéhez

  • 2 db saláta cukkini
  • 1 fej vöröshagyma    
  • 25 dkg gomba (konzerv is jó)
  • 2 konzerv kukorica
  • 4 db tojás
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg reszelt sajt (mi füstölt trappistával is kipróbáltuk, az is nagyon jó, ha valaki szereti a füstösebb ízt)    
  • hirdetes
  • Fűszerek: só, bors, bazsalikom, oregánó

A cukkinis pite elkészítése

•    Hámozzuk meg a hagymát, és apró kockákra aprítsuk fel! Amennyiben friss gombával dolgozunk, tisztítsuk meg, és szeleteljük fel! Konzerv esetében öntsük le a levet, és ha nagy, akkor ízlés szerint vágjuk kisebbre! 
•    A cukkinit is megmossuk, végeit vágjuk le, és szeljük vékony karikákra! 
•    Tegyünk félre néhány szelet cukkinit (ez a pite tetejére fog kelleni).
•    Vegyél erő egy serpenyőt, forrósítsuk fel benne a vajat, majd pirítsuk le a hagymát! Ezután dobjuk bele a gombát, és a cukkinit is! Fűszerezzük sóval és borssal!
•    Ha egy kis levet eresztett a cukkini, akkor az előzőleg leszűrt kukorica is mehet bele. 

hirdetes
•    Ízesítsük a zöldségeket kevés bazsalikommal és oregánóval, aztán húzzuk le a tűzről a keveréket, és hagyjuk kicsit hűlni!
•    Közben egy piteformát kibélelünk sütőpapírral (ha nincs, akkor másmilyen sütésre alkalmas edény, magas falú tepsi is megteszi).
•    Ebbe belesimítjuk a lepirított zöldségeket!
•    Egy külön tálban verjük fel a tojásokat, keverjük hozzá a fele sajtot, és öntsük rá a zöldségekre, a formába! 
•    A piténket megszórjuk a másik fele reszelt sajttal, és a félretett cukkini karikákkal díszítjük a tetejét!
•    Előmelegített 170 fokos sütőben 40-45 perc alatt aranybarnára sütjük a cukkinis pitét!
 

Forrás: mindmegette.hu


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Alkotás Érdekességek Gasztronómia Hírek Szórakozás

Szótár

Április

Április: az év negyedik hónapja, egyben a legszeszélyesebb időszaka az évnek.  Népi... Tovább

Darnyi Tamás

Darnyi Tamás: Magyarországnak 3 4-szeres olimpiai bajnoka van, Darnyi Tamás az egyik közülük.... Tovább

Tovább a lexikonra