Nem szabadna ezeket az élelmiszereket a hűtőben tartanod!

LK , ZH

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A hűtőszekrény egy igazán hasznos találmány, azonban van néhány olyan élelmiszer, amit sohasem szabadna a hűtőben tartanod! Nézd meg, hogy melyek ezek! 

1.Avokádó

-ha a hűtőben tartjuk, sokkal hamarabb megpuhul. Inkább a konyhában, vagy a kamrában tartsuk egy gyümölcskosárban.

2.Burgonya

-ha 7 fok alatti hőmérsékleten tartjuk, a burgonyának megváltozik az íze. Tároljuk papírzacskóban egy nem hideg helyiségben.

3.Csokoládé

-alacsony hőmérsékleten a cukorkristályok felszínre törnek, és a csokoládé veszít az ízéből

4.Trópusi gyümölcsök

-a hűtőszekrényben sokkal hamarabb rothadásnak indulnak. Inkább csomagoljuk papírba őket, és tároljuk egy ne túl hideg, száraz környezetben.

hirdetes

5.Bazsalikom

-soha ne tegyük a hűtőbe, mert az összes (kellemetlen)szagot magába szívja. Inkább tegyük a konyhapultra, egy pohár vízbe.

6.Hagyma

-a hűtőbe megpuhul, és fogyasztásra alkalmatlan lesz
 

7.Kávé

hirdetes

-a megbontott kávé magába szívja a szagokat, és elveszíti az aromáját

8.Méz

-megkristályosodik a hűtőben, és elveszíti az ízét. Tároljuk mindig szobahőmérsékletlen.

9.Olívaolaj

-minimum 12 fokos környezetben kell tárolni

10.Paradicsom

-az alacsony hőmérséklet befolyásolja a paradicsom állagát, és az ízét is elveszíti

11.Kenyér

-jobb, ha nem tartjuk a hűtőben, mert hamar megszárad

12.Banán

-hamar megbarnul, és megváltozik az íze. A legideálisabb, ha szobahőmérsékleten tartjuk.


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Érdekességek

Szótár

Karcagi birkapörkölt

Karcagi birkapörkölt: Nemzeti értékünknek számít. Karcag a nagy magyar Alföld szívében... Tovább

Egri Vár

Egri Vár: az egyik leghíresebb magyar csata helyszíne, mely ma is kiváló állapotban van és... Tovább

Tovább a lexikonra