A kedvenc receptünk a szezonban: az elronthatatlan eperkrémes piskótatekercs

VN

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Az epret mindenki szereti, a piskótatekercset is mindenki szereti, akkor adott a felvetés, hogy csináljunk ellenállhatatlanul krémes és puha epres piskótatekercset. Érdemes rögtön kettő adaggal készülni, mert nagyon kapós lesz majd!

Az eperkrémes piskótatekercs hozzávalói:

A tésztához


•    6 tojás
•    8 dekagramm liszt
•    12 dekagramm cukor (kristálycukor)
•    1 zacskó vaníliás cukor
•    fél zacskó sütőpor
•    egy kis csipet só

Az epres krémhez:

•    25 dekagramm friss eper
•    12,5 dekagramm margarin
•    1 deciliter tej
•    3 evőkanál cukor (kristálycukor)
•    fél zacskó epres pudingpor (én próbáltam már vaníliással is, és az sem volt rossz)
•    1 evőkanál citromlé (lehet friss, és bolti is)

Az eperkrémes piskótatekercs elkészítése:

  1. Az eperkrémes piskótatekercs elkészítését értelemszerűen a piskóta kikavarásával kell kezdeni. Ehhez pedig első körben a tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgáját pedig a cukorral, és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Ehhez a habhoz nagyon óvatosan hozzáadagoljuk a tojássárgáját, valamint a sütőporral elkevert lisztet is, és alaposan elkeverjük. A piskóta keveréket sütőpapírral előzetesen kibélelt tepsibe tesszük (lehetőleg nagyméretűt válassz, hogy fel tudd tekerni később a tésztát, inkább hosszú legyen a piskóta, mint vastag)! A piskóta tésztát180 fokra (légkeveréses 165 fok) előmelegített sütőben, kb. 15 perc alatt aranysárgára sütjük (tűpróbával lehet ellenőrizni).
  2. hirdetes
  3. A kész tésztát porcukorral megszórt konyharuhára borítjuk a tetejével lefelé, az aljáról sütőpapírt lehúzzuk, és a konyharuha segítségével szorosan felcsavarjuk még melegen!
  4. Amíg sül a tészta hozzá lehet látni az eperkrém elkészítéséhez is: 15 dkg epret mixer segítségével pürésíteni kell (nem az egészet, a maradék 10 dekát apróra kell vágni, és az később fog kelleni!). A pudingport pedig a kristálycukorral elkeverni, majd a tejet hozzáöntve teljesen csomómentesre keverni. A kettőt egy lábasba tesszük (a pudingos keveréket, és az eperpürét is) és pudingsűrűségűre forraljuk, majd megvárjuk, még kihűl. Ezután kikeverjük a margarint, hozzáadjuk a citromlevet, valamint a már hideg pudingos, epres krémet, és alaposan összekeverjük az egészet. Ha túl édes, akkor adj hozzá egy kis citromlevet, ha épp ellenkezőleg, akkor pedig cukrot! 
  5. hirdetes
  6. A következő lépés már az eperkrémes piskótatekercs összeállítás lesz: a piskótát kitekerjük, megkenjük az elkészített epres krémmel, és meghintjük a maradék apróra vágott eperrel. A konyharuha segítségével visszatekerjük, és néhány órára a hűtőbe tesszük. Tálaláskor ferdére szeletelve nagyon jól mutat, akár még eper szeleteket is lehet mellé tenni, vagy a tetejét fehér csokival lelocsolni. 
    JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNUNK!!!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Érdekességek Ételek Gasztronómia

Szótár

Béres csepp

Béres csepp" és a "Béres csepp: nemzeti értékünk, hungarikumunk . A magyar tudáshoz... Tovább

Magyar Corvin-lánc

Magyar Corvin-lánc: A magyar Corvin-lánc a Szent István-rend után következő legnagyobb magyar... Tovább

Tovább a lexikonra