Nem tudod mit kezdj a sok fügével? – Próbáld ki a kedvenc füge sajt receptemet!

ZH

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON


Itt a füge szezon és a fügefákon roskadoznak a finom és érett gyümölcsök. A legjobb, hogy a fügét nagyon sok mindenhez fel lehet használni, passzol az édes és a sós ételekhez is, és ráadásul elkészíteni is nagyon egyszerű. Ha nem tudod mit kezdj a sok fügével, akkor próbáld ki a kedvenc füge sajt receptemet!
 


Egyszerű és gyors füge sajt recept

A fügét számtalan módon elkészíthetjük, mégis a legtöbb esetben lekvárt készítünk belőle. Mivel itt a fügeszezon és roskadoznak a fák ágai a finom gyümölcsöktől, gondoltam megmutatom nektek a kedvenc receptemet fügéből, amit gyorsan és egyszerűen elkészíthetsz! A családban mindenki imádja, tökéletes kiegészítője a reggeliknek, sőt még egy-egy ebédhez is passzol sült húsok és saláták mellé is! Ezt a füge sajt receptet neked is ki kell próbálnod, ha rengeteg füge van a fádon, de már unod a fügelekvárt!

A fügén kívül mindössze 3 alapanyagra van szükséged, és ezzel a recepttel pedig kezdőként is szuper egyszerűen elkészítheted a kedvenc füge sajt receptemet!

Hozzávalók a füge sajt recepthez

  • 5 kg füge
  • 2,5 lime leve
  • 1,5 kg barnacukor
  • hirdetes
  • vanília aroma vagy vaníliarúd

A füge sajt recept elkészítése

hirdetes

A füge sajt elkészítése pofon egyszerű, egyszerűen csak mossuk meg a fügéket és vágjuk őket négybe. A megmosott fügéket tegyük egy nagy lábasba és fracsarjuk rá a lime-ok levét és így főzzük körülbelül egy órát. 

A főzést követően hozzáadjuk a barna cukrot és a vanília aromát, majd kis lángon főzzük addig, amíg el nem kezd forrni. Ekkora mennyiségnél ez körülbelül 2 óra. 

Miközben főzzük, készítsünk ki formákat, amikbe beletöltjük majd a fügefőzetünket, lehet ez akár muffinforma is vagy kis tálak is.

Ha megfelelő ideig főztük, és elkezdett forrni, akkor vegyük le a tűzről és töltsük ki a formákba, majd tegyük szellős helyre. Néhány nap múlva ki lehet venni a formákból és szárítsuk így tovább.

Hetente kétszer érdemes megforgatni, hogy minden oldala egyformán száradjon. Nekem egy hónap alatt teljesen ki szokott száradni és vágható állagú lesz, de ha azt szeretnéd, hogy ennél gyorsabb legyen a folyamat, akkor adj hozzá több cukrot, mert annál gyorsabban szilárdul minél több cukor van benne. 

Az utómunka macerásnak tűnik, azonban abszolút megéri a végeredmény! Ráadásul még ajándékba is készíthetsz! Próbáld ki a kedvenc füge sajt receptemet, ha egy különleges receptet szeretnél kipróbálni fügéből! Nálunk az egész család imádja, reggelire és ebédre is szoktuk fogyasztani különböző ételek mellé kísérőként!


 


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Belföld Érdekességek Ételek Gasztronómia Magyar Magyarország

Szótár

Transzformátor

Transzformátor: az egyik leghíresebb magyar találmánynak számít, mind a mai napig. A... Tovább

Ősi bútorunk, a szuszék

Ősi bútorunk, a szuszék: Deszkából összeállított vagy vesszőből font és sárral... Tovább

Tovább a lexikonra