Aki szeretné még idén tökéletesíteni a bakancslistáját, annak nem szabad kihagyni azt a felejthetetlen programsorozatot, melyet a Balaton nyújt a hétvégére. Alábbi cikkünkből mindent most mindent megtudhatsz!
Idén az újbor és a liba-napi menü összemosódik, ezzel gazdagítva a hévízi éttermek palettáját – mindemellett számos település kínál érdekesebbnél érdekesebb programokat. Ezeket nem érdemes kihagynod Neked sem, lássuk, miért!
Variációk ABORRA – a bor ezer arca
Hévízen idén novemberben a bor ünnepe összemosódik a Márton-nappal – különleges borvacsorák, ízvariációk és ínyencségek várnak minden kedves érdeklődőt számos étteremben.
2021-ben a gasztroprogram közvetlenül Márton-nap után kerül megrendezésre -mégpedig november 12 – 14 között. A hévízi éttermek ezen okból kifolyólag idén még különlegesebbnél különlegesebb ételeket kínálnak, mely az ünnepnek köszönhető. Megjelenik példának okáért több helyen is a libamáj számtalan formában, akár előételként is, de aki szeretne „welcome falat” képpen libatepertős pogácsát is választhat.
A tavalyi eseményhez hasonlóan idén is több étterem és szálloda összefogása adja az alapot a Variációk ABORRA-hoz – lényege tehát, hogy több helyszínen Hévíz területén Hévíz Város Borával készült levesek, főételek, desszertkülönlegességek kerülnek tálalásra.
Egy bor mindenek felett
Idén a fő összetevő a Fodorvin Borászat 2020-as Aszófői Olaszrizling bora lesz, ami méltán elnyerte a 2021-es Hévíz Város Bora címet. A szakmai zsűri döntése július 7-én született meg a Hotel Spa Hévíz éttermében. EZ a bor ugyanakkor más díjakkal is büszkélkedhet, ugyanis októberben az Országház Bora választáson több, mint 200 tétel közül került ki győztesként kategóriájában.
Az ital mellett mégis a borászatról is érdemes egy-két szót ejteni, ugyanis hosszú múlt köthető hozzá. A Fodorvin borászat családi pincéje 1858-ban épült Aszófőn, Vörösmálidűlőben, ahol jelenleg is 9 hektáron gazdálkodnak.