A kovászos uborkára úgy tekinthetünk, mint igazi hungarikumra, hiszen a külföldről érkezők kíváncsi kóstolják ezt a savanyúságot, amit mi magyarok szinte mindenhez kérdés nélkül fogyasztunk. Azonban a kovászos uborka eredeti receptjét elég időigényes elkészíteni, így most mutatunk nektek egy hamis kovászos uborka receptet, amit könnyedén fél óra alatt összedobhattok és rögtön fogyaszthatjátok is! Csupán pár hozzávalóra lesz szükséged és könnyen el is készül a kedvenc savanyúnk!
Hamis kovászos uborka recept, ami rögtön fogyasztható
Nincs olyan magyar család, ahol ne kerülne az ebédasztalra a már hungarikumnak számító finom savanyúság, a kovászos uborka. Bizonyára minden háziasszony receptjei között megtalálható az eredeti recept a savanyúság elkészítéséhez, azonban sok esetben ez nem a legegyszerűbb feladat, és napokba telhet míg megkóstolhatjuk a munkánk gyümölcsét. Ha te is fogytán vagy az időnek, és mégis szeretnél savanyúságot tálalni a csirkepaprikás mellé, akkor ez a hamis kovászos uborka recept most minden bizonnyal jól fog jönni!
Ezzel módszerrel mindössze fél óra alatt elkészítheted a magyarok kedvenc savanyúságát, és nem is kell hozzá sok összetevő. A hamis kovászos uborka ízében megegyezik az eredeti recept alapján készült uborkával, viszont erjesztés nélkül készül, amig sokszor napokig is eltarthat így igen sok időt spórolhatsz! Így is napokig eltartható lesz, így akár több adagot is készíthetsz belőle.
A hamis kovászos uborka recept hozzávalói
- 10 – 15 darab kovászolni való uborka,
- kapor,
- fokhagyma,
- 2 darab citrom leve,
- só.
A hamis kovászos uborka elkészítése
Mindenek előtt készítsük elő a hozzávalóinkat és mossuk meg alaposan az uborkáinkat, majd vágjuk be őket függőlegesen, csakugyan mint az eredeti kovászos uborka receptnél, hogy magába szívhassa a fűszereket. Ezután vegyünk elő egy nagyobb lábast, majd tegyünk bele az uborkákat, a megpucolt és feldarabolt fokhagymát, a kaprot és a sót. Öntsük fel éppen annyi vízzel, hogy ellepje a hozzávalóinkat, majd kezdjük el felmelegíteni nagy lángon, amíg fel nem forr. Amint felforrt rögtön vegyük le a tűzről, majd tegyük félre kihűlni. Csavarjuk hozzá két citrom levét és már kész is! Érdemes még egy kicsit hűteni a hűtőben, kb. félórát, de akár már rögtön is fogyaszthatjuk. Hűtőben több napig eláll, így későbbi ebédekhez és vacsorákhoz is elkészíthetjük, akár több adagot is.
Ha kipróbálod ezt a hamis kovászos uborka receptet biztosan Te sem fogsz bajlódni többet az eredeti kovászos uborka receptjével! Jó étvágyat kívánunk hozzá!