Így készül a világ legfinomabb házi kiflije – RECEPT!

Sz.F., ZH

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Hihetetlenül finom, olcsó, és bárki könnyedén elkészítheti, a most következő cikkben megmutatom nektek a tökéletes házi kifli receptjét! 

Miért olyan jó a házi kifli?

A boltban kapható kiflik nekem sose nyerték el a tetszésemet, csak úgy, mint a kenyereké sem, éppen ezért kezdtem el házilag sütni mindent. Az internetet bújva vadászom a jobbnál jobb recepteket, szinte mindent kipróbáltam már, és a most bemutatott recept vált be a legjobban, egyszerűen nem tudok annyit csinálni, amennyi elég lenne a családom számára. Általában akkor veszem elő ezt a receptet, amikor egyáltalán nincsen időm kenyeret sütni, a kelesztés és a hasonló időhúzó tevékenységek miatt.

A házilag készített kifli nem csak finom, de hihetetlenül gyorsan elkészíthető, a kenyér idejének a fele. Hétvégéken jön a legjobbkor, finom vajjal megkenve tökéletes napindító! Jöjjön is a szuper recept! 

hirdetes

Hozzávalók

  • 35 dkg liszt
  • 2.5 dl tej
  • 2.5 dkg friss élesztő
  • 2.5 dkg vaj v. margarin (olvasztva)
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál só
  • + 1-2 evőkanál tej

Elkészítés

  • Az élesztőt felfuttatom a meleg, cukrozott tejjel.
  • hirdetes
  • A lisztet beleöntöm egy keverőtálba, mehet hozzá a só, és az olvasztott vaj. Majd az élesztős tej is.
  • Pár perc alatt készre dagasztjuk a tésztát.
  • Mikor kész a tészta, kettéosztjuk, kinyújtjuk.
  • A lapokat 4 részre vágjuk, és egyenként tovább nyújtjuk őket, amilyen vékonyra csak lehet.
  • A szélesebb részénél kezdve feltekerjük, kifli alakúra formázzuk, és sütőpapíros tepsibe tesszük. A tetejét megkenjük kevés tejjel.
  • Melegítsük be a sütőt 200-210 fokra, (alul-felül sütés) és a sütő aljába egy másik tepsibe tegyünk vizet.
  • A kifliknek elég csak addig kelniük, amíg a sütő melegszik.
  • Süssük a kifliket 15-20 perc alatt arany barnára.

Forrás


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Érdekességek Ételek Gasztronómia

Szótár

Sárga magyar tyúk

Sárga magyar tyúk: A legelterjettebb fajta az országban. Úgy hozták létre, hogy a tenyésztők... Tovább

Győr

Győr megyei jogú város az Osztrák-Magyar határtól nem messze, a Nyugat-Dunántúl régió... Tovább

Tovább a lexikonra