Házi zöldborsó pesto recept – Az igazi tavaszi ízekhez egész évben

ZH

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

A tavasz mindig valami új kezdete, közeleg a megváltó tavasz és vele együtt érkeznek a friss és virító zöldségek, amiket ebben a hónapban a piacon már a kosarunkba dobhatunk. A friss tavaszi ízekhez, most hoztunk nektek egy házi zöldborsó pesto receptet! Azonban a kedvenc tavaszi ízeinket nem csak tavasszal élvezhetjük!

Házi zöldborsó pesto recept

A tavaszi konyhában a hangsúly a friss és zsenge zöldségeken van, amelyek szezonálisan teremnek. Ebben az időszakban egyre inkább kívánjuk a zöldségeket és a gyümölcsöket, és végre a boltokból és piacokból is a friss szezonális kedvenceinket szerezhetjük be. A zöldellő tavaszt a ragyogó és üde zöldségek képviselik, mint a spenót, a friss saláták, a snidling, a zöldhagyma, a petrezselyem, a bazsalikom, a retek és ne felejtsük el az édes kis zöldborsókat sem! A zöldborsó átlagosan áprilistól júliusig terem, de vannak olyan korai típusok, amelyek már márciusban is hozhatnak finom kis terméseket.  A termesztett fajták különböznek a szártagok hosszúságában és színében, a pálhalevelek és a lomblevelek alakjában, a hüvely méretében és a termés alakjában.

Ha pedig szeretnénk ezt a leírt tavaszi frissességet egész évben kiélvezni, akkor készítsük el ezt a házi zöld pesto receptet!

hirdetes

A legfrissebb tavaszi finomságokhoz érdemes elkészítened a saját házi zöldborsó pestódat, amivel igazi tavaszi ízeket varázsolhatsz a reggelihez, ebédhez vagy akár a vacsorához is! Villámgyors elkészíteni, és még a konyhában nem rutinos szakácsok is mesés házi zöldborsó pestót készíthetnek ebből a receptből!

Hozzávalók a házi zöldborsó pesto recept elkészítéséhez:

  • 400 gramm zsenge zöldborsó (lehet akár mirelit is)
  • 50 gramm fenyőmag (pirított)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 marék bazsalikom (friss levelek)
  • 0.5 marék menta (friss levelek)
  • 50 gramm parmezán sajt (reszelt)
  • hirdetes
  • 125 ml olívaolaj

Ezek a hozzávalók 4 adag zöldborsó pestóhoz elegendőek.

A házi zöldborsó pesto recept elkészítése:

Az első feladatunk a házi zöldborsó pesto recept elkészítéséhez, először meg kell pirítanunk a fenyőmagot. Ezt követően minden hozzávalónkat, kivéve az olívaolajat, öntsük egy tálba szép sorjában, amelyben miközben egy botmixer segítségével szépen egynemű állagra törekedve összemixeljük. Ha számunkra már tetszőleges az állaga, akkor adjuk hozzá az olívaolajot. 

Ennyi is lenne a házi zöldborsó pesto elkészítésének titka, és így tárolhatjuk is, hogy későbbi napokon is fogyaszthassuk. A fenyőmagok sütése körülbelül 5 percet vesz igénybe, majd a mixelés is maximum 5 perc, így mindössze 10 perc alatt fantasztikus tavaszi reggelit készíthetünk, de tökéletes lehet előételekhez, tésztákhoz, valamint húsok és zöldségek mellé is!


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Érdekességek Ételek Gasztronómia

Szótár

Knézy Jenő

Knézy Jenő: Knézy Jenő magyar sportújságíró és sportriporter. A leghíresebb magyar... Tovább

Fafaragás

Fafaragás: Az építészetben is nagy jelentősége van a díszítő jellegű fafaragásnak, igazi... Tovább

Tovább a lexikonra