Különleges recept az ünnepekre – Húsvéti őzgerinc

ZH

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Idén feldobnád a húsvéti menüt valamilyen különlegességgel? Persze nincs Húsvét tojás és sonka nélkül, ezért a következő recept, amit hoztam Nektek természetesen tartalmazza a Húsvét elmaradhatatlan két főszereplőjét. Próbáld ki a húsvéti őzgerinc receptet, aminek garantáltan az egész család örülni fog!

A Húsvét elmaradhatatlan ételei


Ugye te sem tudnád elképzelni a húsvéti megterített asztalt főtt tojás, főtt sonka és torma nélkül? Hát mi sem! Azonban az ünnepi ebédre készülhetünk valamilyen különleges recepttel is, amit még nem próbáltunk, így a család is találkozni fog valamilyen újdonsággal. A hagyományokhoz híven használjuk ugyanazokat a tradicionális alapanyagokat, amik a Húsvéthoz kötődnek, csak tálaljuk egy új külsőben! A Húsvéti őzgerinc egy tökéletes recept, ha egy kicsit különlegesebbé szeretnéd varázsolni a húsvéti menüt. Nézzük meg, hogyan is készül!

Húsvéti Őzgerinc receptje


Hozzávalók a Húsvéti Őzgerinchez


•    Őzgerinc forma
•    1 deciliter langyos víz
•    12 gramm zselatin (válaszd inkább a poros textúrát és ne a zselatinlapot)
•    35 dekagramm tejföl
•    30 dekagramm majonéz

hirdetes
•    1 teáskanál mustár
•    1 fél citrom leve
•    1 teáskanál porcukor
•    10 dekagramm trappista sajt
•    20 dekagramm sonka
•    1 darab piros kaliforniai vagy kápia paprika
•    10 dekagramm savanyú uborka
•    6 darab keményre főzött tojás
•    2 evőkanál aprított petrezselyemzöld
•    Só és bors ízlés szerint

Így készítsd el a Húsvéti Őzgerincet


elkészítési idő:                30 perc + hűtés

Első lépésként készítsük elő a hozzávalókat, hogy megkönnyítsük az elkészítés menetét. Ha ezzel megvagyunk 1 dl vizet langyosítsunk meg egy lábasban, majd oldjuk fel benne a zselatint. Kevergetés mellett, hagyjuk hogy felforrjon, majd tegyük félre, hogy kehüljön. Amíg a zselatin kihűl, készítsük el az étel javarészét. Egy tálban a tejfölt, a majonézt, a mustárt összekeverjük, majd ízesítésképpen hozzáadjuk a fél citrom levét, a porcukrot, sózzuk és borsozzuk, majd ezt is félretesszük. A következő lépésben a sonkát és a tojásokat felkockázom, majd ugyanígy teszek a paprikával és a savanyú uborkával is. A felkockázott hozzávalókat keverjük bele a majonézes mártásunkba és adjuk hozzá a már kihűlt zselatint. Jól keverjük össze, de vigyázzunk rá, hogy a tojásokat ne tördeljük szét. Ezután csak beleöntjük egy folpackkal kibélelt őzgerinc formába és betesszük a hűtőbe 4-5 órára.

hirdetes


Ilyen egyszerű elkészíteni ezt a különleges húsvéti receptet, ami garantáltan ízleni fog az egész családnak!
 


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Érdekességek Ételek Gasztronómia

Szótár

Dévaványai túzokdürgés

Dévaványai túzokdürgés: Igazi látványosság, melyet egyszer az életben érdemes látni.... Tovább

Golyóstoll

Golyóstoll: az egyik legismertebb magyar találmány A golyóstoll a modern íróeszközök egyike.... Tovább

Tovább a lexikonra