Idén feldobnád a húsvéti menüt valamilyen különlegességgel? Persze nincs Húsvét tojás és sonka nélkül, ezért a következő recept, amit hoztam Nektek természetesen tartalmazza a Húsvét elmaradhatatlan két főszereplőjét. Próbáld ki a húsvéti őzgerinc receptet, aminek garantáltan az egész család örülni fog!
A Húsvét elmaradhatatlan ételei
Ugye te sem tudnád elképzelni a húsvéti megterített asztalt főtt tojás, főtt sonka és torma nélkül? Hát mi sem! Azonban az ünnepi ebédre készülhetünk valamilyen különleges recepttel is, amit még nem próbáltunk, így a család is találkozni fog valamilyen újdonsággal. A hagyományokhoz híven használjuk ugyanazokat a tradicionális alapanyagokat, amik a Húsvéthoz kötődnek, csak tálaljuk egy új külsőben! A Húsvéti őzgerinc egy tökéletes recept, ha egy kicsit különlegesebbé szeretnéd varázsolni a húsvéti menüt. Nézzük meg, hogyan is készül!
Húsvéti Őzgerinc receptje
Hozzávalók a Húsvéti Őzgerinchez
• Őzgerinc forma
• 1 deciliter langyos víz
• 12 gramm zselatin (válaszd inkább a poros textúrát és ne a zselatinlapot)
• 35 dekagramm tejföl
• 30 dekagramm majonéz
• 1 fél citrom leve
• 1 teáskanál porcukor
• 10 dekagramm trappista sajt
• 20 dekagramm sonka
• 1 darab piros kaliforniai vagy kápia paprika
• 10 dekagramm savanyú uborka
• 6 darab keményre főzött tojás
• 2 evőkanál aprított petrezselyemzöld
• Só és bors ízlés szerint
Így készítsd el a Húsvéti Őzgerincet
elkészítési idő: 30 perc + hűtés
Első lépésként készítsük elő a hozzávalókat, hogy megkönnyítsük az elkészítés menetét. Ha ezzel megvagyunk 1 dl vizet langyosítsunk meg egy lábasban, majd oldjuk fel benne a zselatint. Kevergetés mellett, hagyjuk hogy felforrjon, majd tegyük félre, hogy kehüljön. Amíg a zselatin kihűl, készítsük el az étel javarészét. Egy tálban a tejfölt, a majonézt, a mustárt összekeverjük, majd ízesítésképpen hozzáadjuk a fél citrom levét, a porcukrot, sózzuk és borsozzuk, majd ezt is félretesszük. A következő lépésben a sonkát és a tojásokat felkockázom, majd ugyanígy teszek a paprikával és a savanyú uborkával is. A felkockázott hozzávalókat keverjük bele a majonézes mártásunkba és adjuk hozzá a már kihűlt zselatint. Jól keverjük össze, de vigyázzunk rá, hogy a tojásokat ne tördeljük szét. Ezután csak beleöntjük egy folpackkal kibélelt őzgerinc formába és betesszük a hűtőbe 4-5 órára.
Ilyen egyszerű elkészíteni ezt a különleges húsvéti receptet, ami garantáltan ízleni fog az egész családnak!