A tökéletes húsvéti sonka aranyszabályai

TK

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A húsvéti menü rendkívül sokszínű családonként, mégis vannak olyan pontok, amikben megegyeznek – biztos, hogy az asztal dísze a húsvéti sonka lesz. Ennek az ételnek az ízét viszont rengeteg szempont képes befolyásolni – milyen a füstölése, mennyi szír van rajta, lehet-e megfelelően szeletelni vagy ahogy már közeledünk felé a késsel, atomjaira hullik omlóssága végett. Egyszóval, mind a sonka kiválasztásában, mind az elkészítésében különböző akadályokba ütközhetünk, amíg el nem érjük a kívánt eredményt. Mostani cikkünkben elárulok néhány szempontot, mikre érdemes figyelni, hogyan kell elkészíteni a tökéletes húsvéti sonkát, lépésről-lépésre!

A tökéletes választás


Először azt kell mérlegelnünk, hogy mi szeretnénk majd otthonunkban megfőzni a sonkát, vagy mivel egyáltalán nem vagyunk jártasak benne (bár egyébként az elkészítése nehezebbnek hangzik, mint amilyen), és nem is szeretnénk vele kísérletezni, már egy előre elkészített, főzött sonkát szeretnénk kosarunkban hazavinni. Ez bár ritka, de amennyiben jó helyen keresünk, megfelelő megoldás lehet.


Ha viszont mi fogjuk otthon elkészíteni sonkánkat, először annak súlyával kell számolnunk. Akik csak egyszer-egyszer fognak belőle fogyasztani, azoknak bőven elég lehet egy 1,5 kg hús, viszont akik szeretnének egy ténylegesen sonkában bővelkedő fogást, azoknak érdemes a már több kilós darabok felé fordulni.

hirdetes

Nincs ötleted, hogyan díszítsd fel az asztalt az ünnephez? Inspirálódj galériánkból!

#GALERIA-89#


A legtöbben kötözött sonkát választanak, mivel sokan igyekeznek olyan darabot találni, amik bőrtől, és bőr alatti zsíroktól mentesek. Ennél a lehetőségnél viszont fennállhat szintén a bizonytalanság – aki tart attól, hogy nem lesz számára megfelelő a hús, amit választana, képes lehet kiszűrni a gyenge belsővel rendelkezőket abban az esetben, ha olyan mellett keresgél, amit már félbe vágva fóliáztak.

hirdetes


Érdemes odafigyelnünk a sonka metszetére, ugyanis ekkor nem csak a zsírosságával, de a hús minőségével is szembesülhetünk. Akkor megfelelő a sonka, ha színe bordó, sötét rózsaszínes, ezen kívül metszetén nem találhatóak véraláfutások. Figyeljünk oda, hogy ne legyen puha, de túl kemény sem, illetve mindenféleképpen legyen rajta megtalálható egy címke.
 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása és hogy főzése során mikre érdemes odafigyelni, lapozz!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ételek Gasztronómia Magyar

Szótár

Vidéki hotel

Egy vidéki hotel lehetővé teszik, hogy a nagyvárosból kiszakadva töltsünk el egy kis időt... Tovább

Magyar Nemzeti Galéria

Magyar Nemzeti Galéria: A Magyar Nemzeti Galéria a magyarországi képzőművészetet... Tovább

Tovább a lexikonra