5 tipp, hogy mesteri fokozatra emeld az otthoni jegeskávézás élményét

VN

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Eljött a nyár, vele a jó idő. A nyári forróságban pedig valami hideg frissítőt esik csak jól igazán szürcsölgetni. Miért ne készítenéd el a kávédat is hűsítő mennyei jegeskávé formájában? Most adunk 5 tanácsot ahhoz, hogy kávéházi minőségeben készíthesd el otthon is a jegeskávét!

#1. Fontos a jegeskávé előkészítése!

Az ínycsiklandó jegeskávét a baristák kihűtött vagy jégkockára öntött forró kávéból készítik. A kávét ugyan hideg vízben is ki lehet áztatni, viszont ez egy jóval hosszadalmasabb folyamat, mint a meleg vizes verzió, persze ezt is kipróbálhatod, a hideg vizes kiáztatáshoz jó szolgálatot tehet a French Press, hétköznapi nevén dugattyús kávéfőző. De ha nem akarsz bajlódni, akkor egyszerűen csak kicsit hamarabb főzd le a kávét, és hagyd hűlni, vagy jöhetnek a jégkockák!

#2. Szerezd be a megfelelő kellékeket a jegeskávéhoz!

Igazából a jegeskávé elkészítéséhez semmiféle különleges kellék nem igen kell. Valamiféle kávéfőződ gondoljuk van, amivel tudsz egy erős eszpresszót készíteni, nem kell ennél több, semmilyen drága gépek, kapszulás csodamasinák, gyakorlatilag egy kotyogós is megteszi, sőt… Ezen kívül szükséged lesz még a szokásos alapanyagokon túl -kávé, tej, cukor, vagy más alternatív ízesítő- jégkockára.

hirdetes

#3. Így készítsd el a jegeskávét!

A jegeskávé elkészítése nem bonyolult, de azért van egy-kettő trükk, amiben rejlik az egésznek a varázsa. A legjobb módszer, ha egy marék jégkockából, egy cukorral elkevert eszpresszóból, és körülbelül egy félpohárnyi hideg vízből készítesz jegeskávét turmixban, ez leginkább az olaszok hideg kávé különlegességére hajaz, a granita-ra, ami leginkább kásaszírű.  

#4. Így fűszerezd a jegeskávéd!

Ha már elkészítjük ezt a kávékülönlegességet, akkor miért ne fűszereznénk meg valami különleges ízesítéssel? A kávéházakban szirupot használnak, de otthon egyébként is megtalálható dolgokkal is fel lehet dobni a jegeskávét. Egy kis kakaó, fahéj, netán chili, olvasztott étcsokoládéval, tejszínhab, gyümölcsökkel- jól hangzik ugye? Kísérletezz bátran!

hirdetes

#5. Extrázd meg a jegeskávét!

Igen. lehet még ennél jobban is extrázni! A jeges kávé különlegessége a jég, te miért érnéd be mezei jégkockával? Ha tényleg különleges jeges kávét szeretnél alkotni, akkor próbáld ki a kávés jégkockát, víz helyett hosszúra felengedett kávéval öntsd fel a jégkockatartót, majd ezt tedd a kávéba! 
 


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Alkotás Érdekességek Gasztronómia Szórakozás

Szótár

Somlói galuska

Somlói galuska: kétség kívül az egyik leghíresebb desszertünknek számít. Magyarország... Tovább

Gemenci erdő

Gemenci erdő: Az egyik leghíresebb és legvédettebb erdőnk, melyet növény és állatvilága... Tovább

Tovább a lexikonra