Ki ne imádná a magyar lecsót? Készítsd el te is! Magyar lecsó recept!

Bettina, ZH

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A szalonnától ragacsos, a tojástól-tejföltől krémes, fröcsögősen szaftos, és ha kell, szemérmetlenül csípős, azaz, igazi manna.

Lássuk be, semminek sem örülünk jobban májusban, mint az első friss lecsónak! A magyarok az életük egyik biztos pontjaként emlegetik a lecsót. Ez így van akkor is, ha szereted, akkor is ha nem, a lecsó egy igazi magyar étel határon innen és túl is. Egy érdekes gondolat, de a lecsó könnyen lehetne az egyik kapocs az országok között, vagy éppen a vitaforrása is. Szinte az összes paprikát termelő országnak megvan a hasonló,de saját verziója, amihez ragaszkodik. Emlegethetném a spanyol, az olasz vagy a francia lecsót, de most maradok a magyar szájból elhangzott recepteknél. A lecsó talán az egyik olyan étel, amit gyerekként kevesebben szeretünk, de felnőtt korunkra annyira tudunk örülni neki, mint gyerek a csokinak! 

hirdetes

Készítsd el te is az igazán finom magyar lecsót!



A hagymát kockára vágjuk vagy a sajtreszelő nagyobbik fokán lereszeljük. Az utóbbit a lustábbaknak javaslom, illetve akik hamar túl akarnak lenni a hagyma könnyes részén, de én a szeletelésnek vagyok a híve. A felvágott, vagy reszelt hagymát ezt követően kevés zsiradékon megdinszteljük, és hozzáadjuk a reszelt fokhagymát is. Legyünk óvatosak vele, mivel ha nagy lángra tesszük a fokhagymát, vagy túl sokaáig hagyjuk ott, akkor könnyen megéghet. Sóval, borssal ízesítjük, majd rádobjuk a felszeletelt paprikát és fedő alatt megpároljuk.A paradicsomokat meghámozzuk, a kolbászt karikára vágjuk és hozzáadjuk a paprikához, illetve kis darabokra szeletelt füstölt szalonnát is bele tesszük.A rizst pár csepp olajon felhevítjük, majd hozzáadjuk a lecsóhoz. 2 dl forró vizet öntünk rá, és 20 perc alatt takarékon készre főzzük.

hirdetes

HOZZÁVALÓK

  • 2 fej hagyma          
  • 1 gerezd fokhagyma    
  • olaj vagy zsír 
  • só       
  • bors    
  • 1 kg paprika          
  • 5 db paradicsom    
  • 1 szál parasztkolbász
  • füstölt szalonna

Tálald finom ropogós kennyérel! Mindenkinek jó étvágyat kívánunk!


    Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

    Ezek is érdekelhetnek

    hirdetes
    További cikkek ebben a témában
    Érdekességek Ételek Gasztronómia

    Szótár

    Gróf Leiningen-Westerburg Károly

    Gróf Leiningen-Westerburg Károly: Altleiningeni gróf Leiningen-Westerburg Károly Ágost honvéd... Tovább

    Krémes

    Krémes: az egyik legklasszikusabb magyar édességfajta. A krémes közkedvelt sütemény.... Tovább

    Tovább a lexikonra