A főzés igazi igazi öröm, de csak ha ismered a megfelelő trükköket, amelyekkel minden tökéletes lesz. A most következő cikkben mutatok nektek 10 konyhai trükköt, amit a szakácsok féltve őriznek és nem mondanak el senkinek!
Ellenőrizd, mennyire friss a tojás a következő ábra alapján: fent a legrégebbi, bal alsó a legfrissebb, a középső 1 hetes, a jobboldali 2-3 hetes.
Egy fakanál a láboson megakadályozza hogy kifusson a víz.
Fagyasztott szőlőszemekkel tartsd hidegen a bort, nem lesz víz íze.
Nyomkodd át a citromot mielőtt felvágod, sokkal több leve lesz. A következő oldalon folytatom!
A fokhagyma a következő módon hámozható: tedd egy tálba, jól rázd át, és kész!
Helyezz kevés citromszeletet a sült hal alá, így az íze szuper lesz!
Így hámozd kanállal a gyömbért!
Forrald fel a vizet jégkockafagyasztás előtt, és kristálytiszta lesz a végeredmény.
Ha egy zsákban mélyhűtöd a fagyit, nem lesz kemény, és kanalazható marad.
Ha szereted a tojást, a sütőben, 160 fokon 15 percig sütve tökéletes főtt tojást kapsz, ráadásul egyszerre sokat tudsz készíteni.
A fokhagyma a következő módon hámozható: tedd egy tálba, jól rázd át, és kész!
Helyezz kevés citromszeletet a sült hal alá, így az íze szuper lesz!
Így hámozd kanállal a gyömbért!
Forrald fel a vizet jégkockafagyasztás előtt, és kristálytiszta lesz a végeredmény.
Ha egy zsákban mélyhűtöd a fagyit, nem lesz kemény, és kanalazható marad.
Ha szereted a tojást, a sütőben, 160 fokon 15 percig sütve tökéletes főtt tojást kapsz, ráadásul egyszerre sokat tudsz készíteni.
Forrás: szupertanacsok.blog.hu