Veletek is gyakran megesik, hogy megakad a szemetek egy jófajta sonkán a húspultban? Aztán persze jön a hidegzuhany: az árcímke. Ha akkor azt gondoltad, ez túl sok egy sonkáért, akkor ezen végleg ki fogsz akadni!
Az emberek mindig is szerették a fényűzést, és bizony tőlünk nyugatabbra nem csak a rongyot rázzák. Számtalan extrém árszintre belőtt termékkel találkoztunk már, de ez a sonka a bizonyítéka annak, hogy van, akinek semmi sem elég drága! Ismerjétek meg az Albarragena Jamon Ibericon de Bellota sonkát!
Képzelj el egy sonkát, ami tökéletesen van elkészítve. Vajon mennyi pénzt lennél érte hajlandó kifizetni? Hidd el, ennyit biztosan nem, ugyanis ez a sonka nem kevesebbe kerül, mint 180 dollárba, azaz több, mint 50.000 forintba! Most azt gondolod, rendben, tényleg drága, de azért ki lehet fizetni… Hát nem! Nagyot tévedsz! Ugyanis ezt a sonkát nem lehet kilóra venni, csak egészben! A következő oldalon eláruljuk miért ilyen drága, és mi benne az a nagy érték, amiért ilyen drágán mérik!
Mint azt biztosan jól tudjátok, a húsok minősége nagyban függ az állat táplálékától. A malac, aminek combjából ez a sonka készül kizárólag nemes gumókat és gyökereket, valamint első osztályú makkot fogyasztott, és kár lenne tagadni, hogy ez bizony a hús minőségén is jócskán érződik.
A vágás után a sonkát három éven keresztül szárítják és sózzák, majd egy míves, kézzel készített faládába kerül. Igen ez is benne van abban a cca. 500.000 forintos árban, amit fizetni kell érte! Hát nem csodálatos? És ha azt hitted volna, hogy már mindent megkaptál, amire csak szükséged lehet, ismét tévedsz! Extra ajándékként egy szabó által készített csúcsminőségű kötény és a levágott állat DNS tanúsítványa is a csomag része! Tudod, csak arra az esetre, ha azon gyanakodnál, hogy nem azt a sonkát kaptad volna, amiért fizettél, egy laborban bevizsgáltathatod!
Mint azt biztosan jól tudjátok, a húsok minősége nagyban függ az állat táplálékától. A malac, aminek combjából ez a sonka készül kizárólag nemes gumókat és gyökereket, valamint első osztályú makkot fogyasztott, és kár lenne tagadni, hogy ez bizony a hús minőségén is jócskán érződik.
A vágás után a sonkát három éven keresztül szárítják és sózzák, majd egy míves, kézzel készített faládába kerül. Igen ez is benne van abban a cca. 500.000 forintos árban, amit fizetni kell érte! Hát nem csodálatos? És ha azt hitted volna, hogy már mindent megkaptál, amire csak szükséged lehet, ismét tévedsz! Extra ajándékként egy szabó által készített csúcsminőségű kötény és a levágott állat DNS tanúsítványa is a csomag része! Tudod, csak arra az esetre, ha azon gyanakodnál, hogy nem azt a sonkát kaptad volna, amiért fizettél, egy laborban bevizsgáltathatod!