Legényhódító szelet – nagymamáink tavaszi kedvence

ZH

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

„A férfiak szívéhez a hasukon keresztül vezet az út.” – tartja a mondás. A régi szép időkben nagymamáink egytől-egyig egyetértettek ezzel a kijelentéssel, így sok finomsággal kísérleteztek, hogy mivel tudják levenni lábukról férjeiket. Hálásak lehetünk nekik, ugyanis ezek nélkül a receptek nélkül nekünk is sokkal nehezebb dolgunk lenne a pasikkal! Tavasszal nem csak a virágok, de a szerelmek is bimbóznak, így hoztam nektek egy igazi legényhódító sütemény receptet!


Kedvezzünk a férfiaknak kicsit!

Ki ne szeretné a finom és édes csábítást az erősebbik nem közül? A legényhódító receptjét még anyukámtól tanultam, aki az ő anyukájától tanulta, így elmondhatjuk, hogy ez egy igazi generációkon átívelő taktika a legények meghódítására. Most, hogy itt a tavasz, de még nem érettek gyümölcsök a kertben, tökéletes választás lehet a téliről megmaradt dióból sütni egy egyszerű és gyors süteményt a hétvégi ebéd mellé. A hétvégén nekem is a kezem közé akadt a recept, így gondoltam megosztom veletek.

Legényhódító szelet receptje, a nagyi konyhájából

Hozzávalók a legényhódító tésztájához:

•    25 dkg cukor
•    15 dkg zsír

hirdetes
•    2 tojás
•    1 citrom reszelt héja
•    1 csomag vaníliás cukor
•    50 dkg liszt
•    1 csomag sütőpor
•    3-4 evőkanál tej

Hozzávalók a legényhódító töltelékéhez:

•    12 dkg darált dió
•    12 dkg porcukor
•    reszelt citromhéja
•    2 tojás
•    2 evőkanál morzsa

hirdetes


A tetejére:

•    1 tojás
•    5dkg dió

A legényhódító elkészítése:

A tésztához valókat összegyúrjuk, annyi tejjel, hogy egy lágyan nyújtható tésztát kapjunk belőle, majd felezzük el az összegyúrt tésztát. Az egyik felét nyújtsuk kisujjnyi vastagságúra és fektessük egy kivajazott tepsibe. A töltelék hozzávalóit csak egyszerűen összekeverjük egy tálban, majd a ráöntjük a tepsibe helyezett tésztára. A másik tésztát is hasonlóan kinyújtjuk és beborítjuk vele a töltelékes tésztalapot. A tészta tetejét kenjünk le egy tojással és itt-ott szurkáljuk meg egy villával, majd szórjuk meg a tetejét dióval és következhet a sütés. Előmelegített sütőben 180 fokon 30 – 35 perc alatt kisütjük. Négyzetes darabokra vágva, vaníliás porcukorral megszórva kínálhatjuk.
 


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ételek Gasztronómia Magyar

Szótár

Márton nap

Márton nap: Egy népszokás, mely nem egyházi kialakulású. Anno Márton napja határnapként... Tovább

Bakony

Bakony: A nagy magyarországi hegyek egyike. A Bakony mintegy 4000 négyzetkilométer kiterjedésű... Tovább

Tovább a lexikonra