A karácsony az ünnepi asztalok gazdag és ínycsiklandó fogásainak ideje, és egy új recepttel feldobhatjuk a tradicionális ünnepi menüt. Ezúttal egy különleges és finom lilakáposztás-boros csirkecombot hoztunk nektek, amely garantáltan elvarázsolja az ízlelőbimbókat és méltó főszereplője lehet a karácsonyi ünnepi vacsorának.
Lilakáposztás-boros csirkecomb tepsiben
Az ünnepi asztal terítésekor mindenki igyekszik valami különlegessel elkápráztatni családját és vendégeit. Ha idén valami újat keresel, hogy feldobja a karácsonyi vacsorát, ne keress tovább! A lilakáposztás-boros csirkecomb receptje garantáltan lenyűgöző lesz, és nemcsak az ízletes kombináció miatt, hanem azért is, mert a konyhában töltött időt minimalizálja, így még a szakácsok is könnyedén elkészíthetik.
Hozzávalók:
• 4 db csirkecomb
• 1 kis fej vöröskáposzta
• 2 nagy fej lilahagyma
• 3 gerezd fokhagyma
• 3 db sárgarépa
• 200 g császárszalonna
• 2 ek finomliszt
• 250 ml alaplé
• 250 ml vörösbor
• 2 db babérlevél
• 1 kk kakukkfű
• só ízlés szerint
• bors ízlés szerint
• 2 ek olívaolaj
Elkészítés:
1. A káposzta külső leveleit fejtsük le, majd vágjuk fel vastagabb cikkekre, hagyva rajta a torzsáját, hogy a levelek összefogjanak.
2. Pucoljuk meg a lilahagymát, vágjuk félbe, majd szeleteljük fel. Pucoljuk meg a fokhagymát, majd vágjuk apróra. Tisztítsuk meg a sárgarépát, majd karikázzuk fel. Kockázzuk fel a császárszalonnát, és vágjuk ketté a csirkecombokat.
3. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a császárszalonnát, és süssük pár perc alatt világos színűre. Ezután szedjük ki a zsiradékból, és szórjuk bele egy nagyobb tepsibe.
4. A visszamaradt zsiradékba helyezzük bele a csirkecombokat, majd mindkét oldalát süssük szép pirosra. Ezután szedjük ki a zsiradékból, és helyezzük a tepsibe, majd tegyük köré a káposztaszeleteket.
5. A zsiradékba tegyük bele a felszeletelt vöröshagymát, majd pároljuk addig, hogy egy kicsit összeessen. Szedjük ki, és szintén tegyük a tepsibe.
6. Adjuk a zsiradékhoz a felkarikázott sárgarépát, az apróra vágott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg kakukkfűvel, pároljuk pár percig. Majd szórjuk meg liszttel, keverjük össze, és öntsük fel az alaplével és a borral.
8. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk kb. 60 percig (légkeverésnél 160 fokon).
9. Amikor a hús és a zöldségek puhára párolódtak, vegyük le a fóliát, helyezzük vissza a sütőbe, és süssük még pár percig. Ameddig a hús sül, készítsünk mellé ízlés szerint köretet.
Sütés hőfoka: 180 °C Sütés ideje: 60 perc
Ez a lilakáposztás-boros csirkecomb recept garantáltan lenyűgözi majd a vendégeket és családtagokat a karácsonyi asztalon. Kipróbálásával garantáltan emlékezetessé teszi az idei ünnepeket!