A lime egy igazán különleges ízű citromfajta, ami könnyedén feldobhat bármilyen nyári süteményt. Hidd el, pont erre a fanyar ízvilágra lesz majd a hőségben szükséged. A limeos cupcake kettő nagy előnye, hogy nagyon egyszerűen elkészíthető, emellett pedig nagyon finom!
Limeos cupcake- nagyon egyszerű recept
Általában a muffinokat szoktuk a legegyszerűbben, és leggyorsabban elkészíthető sütemények közé sorolni, hiszen semmi extra, csak gyorsan be kell kavarni a tésztájukat, formába önteni, és mehet is a sütőbe. Na a cupcake ennél egyel, de csak egyel bonyolultabb recept. Csupán annyi extra tennivaló van benn, hogy a tetejére is krém készül- így finomabb és mutatósabb is lesz, bízz bennünk! Az egész limeos cupcake egy óra alatt összedobható, amiben már benne van a sütési idő is! Ha valamivel, akkor ezzel le tudod idén nyáron nemcsak a családodat, hanem a barátaidat, a meghívott vendégeket is nyűgözni!
Hozzávalók a limeos cupcake-hoz
A tésztához
- 11 dkg vaj
- 15 dkg kristálycukor
- 20 dkg finomliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 2 tojás
- 0,6 dl tej
- 1 lime reszelt héja
- 0,6 dl citromlé
- 1 teáskanál vaníliakivonat
A limeos krémhez
- 22,5 dkg vaj
- 40 dkg porcukor
- 1 lime reszelt héja és a leve
A limeos cupcake elkészítése
- Első lépésként keverjük el alaposan a cukrot a vajjal, majd egyenként adagoljuk hozzá a tojásokat is ehhez a mixhez, ha alaposan el lett keverve, akkor jöhet a lime leve, és héja is, valamint a vaníliakivonat, összedolgozás után a tejet is öntsük hozzá! A keverékhez ezután jöhet a sütőporral egybekevert liszt, óvatosan forgassuk hozzá! Tehát semmivel sem bonyolultabb a cupcake tésztája, mint a muffiné, mindent csak össze kell keverni!
- Ha kész a tészta, akkor a mufiinsütőbe kell adagolni, vagy sütőpapírt, vagy muffinpapírt, szilikonos formákat tegyetek a muffinsütő tepsibe, a megszokott módon! Ne tegyétek tele tésztával a formákat, a felénél csak kicsit többet tegyetek bele, mert a sütés közben emelkedni fog a tészta, és nem szép, ha kifolyik! A cupcake tésztákat 180 fokosra előmelegített sütőbe körülbelül 15-25 percig kell sütni, tűpróbáig!
- Amíg sülnek a cupcake alapok javasolt elkészíteni a tetejére kerülő limeos, vajas krémet a következőképpen: először is a vajat keverjük habosra, majd dolgozzuk hozzá a porcukrot, mikor már egynemű massza, adjuk hozz a lime levét, és héját, és keverjük el egyenletesen! A krémet töltsük habzsákba vagy adagolóba, majd nyomjunk belőle a cupcake tetejére, amikor az már kihűlt. Ízlés szerint tovább díszíthetitek, akár színes vagy nem színes cukorkákkal, étcsokoládé cseppekkel, vagy dekorációs elemeket is szúrhattok bele, mondjuk fogpiszkáló segítségével!