Lusta túrós rétes nem csak lusta háziasszonyoknak

ZH

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A lusta túrós rétes receptje valóban egyszerű, de az íze annál különlegesebb. Ez a gyorsan elkészíthető desszert nem csak a „lusta háziasszonyok” kedvence lehet!

Lusta rétes recept nem csak lusta háziasszonyoknak

A lusta túrós rétes egy olyan desszert, amelyet bárki könnyedén elkészíthet, még akkor is, ha nincs sok ideje vagy kedve a konyhában hosszasan pepecselni. Ez a recept különösen népszerű a gyors és egyszerű sütési módja miatt, miközben a végeredmény ízletes és mutatós. Nem csoda, hogy a „lusta háziasszonyok” réteseként is ismerik, de valójában bárki számára ideális választás, aki szeretne egy finom édességet az asztalra tenni anélkül, hogy sok energiát fektetne bele.


Miért olyan népszerű a lusta túrós rétes?


Az egyik legnagyobb előnye ennek a receptnek az, hogy nem igényel bonyolult előkészületeket, sem különleges konyhai tapasztalatot. Míg a hagyományos rétes elkészítése hosszabb időt vesz igénybe, és sokszor nagy gyakorlatot igényel a rétestészta nyújtása miatt, a lusta túrós rétes készítése gyakorlatilag „összedobós” módszerrel működik.


A lusta túrós rétes különlegessége abban rejlik, hogy a tésztát nem kell külön nyújtani és formázni. Az alapanyagokat egyszerűen rétegezzük egymásra, majd sütőbe tesszük. Az eredmény pedig egy könnyed, krémes túrós finomság lesz, amelyet mindenki imádni fog.

hirdetes


Hozzávalók


A lusta túrós rétes elkészítéséhez mindössze néhány alapvető hozzávalóra lesz szükség:


•    25 dkg rétesliszt
•    25 dkg túró
•    20 dkg cukor
•    2 tojás
•    1 csomag vaníliás cukor
•    1 citrom reszelt héja
•    10 dkg olvasztott vaj
•    5 dl tej

Elkészítés

1. Az előkészületek


Kezdd azzal, hogy előmelegíted a sütőt 180°C-ra, és egy közepes méretű tepsit kibélelsz sütőpapírral. A rétes elkészítése során nem kell bonyolult technikákkal bajlódnod, hiszen a lényeg az egyszerű rétegzés.

2. A száraz hozzávalók rétegezése


hirdetes
Első lépésként a lisztet, a cukrot és a vaníliás cukrot keverd össze egy tálban. Ezt a száraz keveréket fogod rétegezni a túróval a tepsiben. A tepsibe rétegezd a száraz keveréket és a túrót egymásra, majd hintsd meg citromhéjjal.

3. A nedves hozzávalók


A tojásokat verd fel, és add hozzá a tejet. Ezt a keveréket öntsd rá az előzőleg rétegezett hozzávalókra. Végül locsold meg az olvasztott vajjal.

4. Sütés


Helyezd a tepsit a sütőbe, és süsd a rétest aranybarnára körülbelül 40 perc alatt. A végeredmény egy mennyei illatú, ízletes rétes lesz, amelyet még melegen tálalhatsz.


Tálalás és variációk


A lusta túrós rétest frissen sütve a legfinomabb fogyasztani, de másnapra is megőrzi puha állagát. Kínálhatod magában, de egy gombóc vaníliafagyival vagy friss gyümölcsökkel is remekül kiegészítheted.


Ha szereted a variációkat, akkor ezt a receptet könnyedén személyre szabhatod. Keverj a túróba mazsolát vagy más szárított gyümölcsöt, de akár csokoládédarabkákkal is gazdagíthatod a rétest.


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Belföld Érdekességek Ételek Európa Gasztronómia Hírek Kirándulás Külföld Magyar Magyar történelem Magyarország Magyarság Programajánló Regény Retró Sport Szórakozás Technológia Történelem Utazás

Szótár

Hévíz

Hévíz egy város az ország nyugati felében, nem messze a Balatontól. Két dologról híres: a... Tovább

Szomszédok

 Népszerű sorozat volt ez a magyar televíziózás történetében. A Szomszédok az egyik... Tovább

Tovább a lexikonra