Madártej torta - amit az egész család imádni fog

VN

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Ki az –rajtunk kívül-, aki szereti a nagy klasszikus finomságokat egy kicsit újragondolni? Imádjuk a madártejet, de tényleg, olyannyira, hogy bármilyen formában több adagot is meg tudunk enni belőle egy ültő helyünkben. Ha te is hasonlóan vagy vele, akkor ezt a madártej torta receptet neked találták ki! Hidd el nekünk, az egész család imádni fogja, ki kell próbálnod, legalább az ő kedvükért, ha nem is önös érdekekből!

Madártej torta recept

Ezt a madártej tortát mindenki imádni fogja, garantált lesz a sikered! Ráadásul elkészíteni sem egy nagy ördöngösség, hidd el, és még csak sokáig sem tart. Piskóta, krém, egy kis könnyű dekor és kész is a látványos és finom madártej torta, ami bármilyen ünnepi rendezvény éke is lehet. Húsvétra pedig egyenesen nem is drukkolhatnál elő különlegesebb finomsággal! Nézzük a  receptet!

Hozzávalók a madártej tortához

A tésztához:

  • 8 db tojásfehérje
  • 8 evőkanál cukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 8 evőkanál finomliszt

A krémhez:

  • 8 dl tej
  • 8 db tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • Tetejére:
  • 3 dl habtejszín

A forma kikenéséhez:

  • vaj
  • liszt
hirdetes

A madártej torta elkészítése

  • A madártej torta elkészítéséhez puha tésztára van szükségünk, ezért a tésztához a tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd folyamatosan adagolva keverjük hozzá a cukrot is. Ezt követően elkeverjük a lisztet is sütőporral, majd ezt a sütőporos lisztet beleforgatjuk a tojáshabba. Ebből egy jó kis tésztát kell keverni. 
  • hirdetes
  • A tortaformát mindenféleképpen ki kell vajazni, és liszttel megszórni, ezt ne hagyjátok ki! Én múltkor elrontottam, és nem lett mókás vége a tészta kiszedésének…. Ha megvagytok a vajazással, lisztezéssel, akkor öntsétek bele a tésztát, és simítgassátok el. 
  • A madártejtorta alapját előmelegített sütőben 20 percig kell sütni 180 fokon. Persze sütőteljesítmény, beállítási mód kérdése a dolog, ezért a tűpróbát mindenképpen javaslom! Sütés után várjátok meg, hogy kihűljön a tészta, csak utána vegyétek ki a formából, és vágjátok is ketté (tudjátok, vízszintesen)!
  • Még a torta sül, hozzá lehet állni a krém elkészítéséhez, ehhez 6 dl tejet felforrósítunk. 2 dl tejet alaposan elkeverjük a tojások sárgájával, pudingporral és a liszttel. Tűzre tesszük, és folyamatos kevergetés mellett a forró tejet hozzáadva sűrűre főzzük. Majd következő lépésként a margarint kikeverjük a porcukorral, és miután a pudingos krém kihűlt, belekeverjük a vajas krémet.
  • Ha megvan a krém, kihűlt a torta tésztája, akkor igazából már csak össze kell állítanunk a kreálmányt, vagyis a madártej tortánkat: az alsó tortalapot megkenjük a krém felével, rátesszük a másik lapot, azaz a tetejét és körben bevonjuk a maradék krémmel.
  • Már csak egy lépés van hátra: a habtejszínt kemény habbá verjük, és evőkanalanként rászaggatjuk a torta tetejére.
     

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Alkotás Érdekességek Gasztronómia Hírek Magyar Szórakozás

Szótár

Balaton-felvidéki tanúhegyek

Balaton-felvidéki tanúhegyek: A Balaton felvidék legnagyobb látványosságai közé sorolhatóak... Tovább

Nagysándor József

Nagysándor József: Nagysándor József honvéd vezérőrnagy, az aradi vértanúk egyike. 1803.... Tovább

Tovább a lexikonra