Szántó István, a budapesti Spago étterem vezető séfje is prezentálhatott néhány ikonikus magyar fogást vasárnap Los Angelesben, az Oscar-díj átadója utáni bálon. Nincs is ezen semmi meglepő, hiszen minden magyar tudja, hogy a magyar konyhánál se szebb, se jobb, se finomabb nincsen.
Hogyan készül el a menü az Oscar-gálára?
Az Oscar-gála egy nagyon mágikus, ikonikos dolog, amire azt mondja az ember, ha meghallja, hogy valaki oda készít étkeket, hogy WAO. Vajon hogyan készülnek az Oscar-gála fogásai? Az osztrák származású séf, Wolfgang Puck, a Spago nemzetközi étteremlánc tulajdonosa 1995 óta felelős annak a menüsornak a megalkotásáért, amelyet a filmipar leghíresebb díjátadóját követő bálon szolgálnak fel a hírességeknek és a VIP vendégeknek. Ő készti tehát ide a finomságokat? Nem teljesen!
Magyar séfek szolgálhattak fel az Oscaron
Minden évben száznál is több séf dolgozik Wolfgang Puck kezei alá, hogy ezen a fogadáson minden tökéletes legyen. A fogadás teljes menüsorához többek között 1080 db tojást, 136 kg füstölt lazacot, 182 kg jidori csirkét, 7 kg kaviárt, 3 kg szarvasgombát, 100 db homárt, 46 kg darált marhahúst, 55 kg Ahi tonhalat, 23 kg mozzarellát, 14 kg parmezánt, 1600 db házi készítésű mini briós zsemlét és 2600 db szezámos miso tölcsért használnak fel. Az idei év újdonsága, hogy a már megszokott Wolfgang Puck signature fogások mellett most először tradicionális magyar ételeket is felszolgálnak a rendezvényen az MTI forrásai szerint. Mint hangsúlyozták, az Oscar-díj átadóját követő partin először főz magyar séf magyar fogásokat.