11. alkalommal választják meg idén "Magyarország Tortáját". Bemutatjuk a döntőbe jutott öt tortát, melyek közül nem lesz egyszerű a választás!
Tizenegyedik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája” pályázatot a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete. A döntőbe öt tortát választott ki a zsűri a 29 nevező közül. Új, kreatív ötleteket, főleg magyaros ízvilágú, az ünneppel, vagy Magyarországgal összefüggésbe hozható tortákat, recepteket várt az Ipartestület, melyek csak természetes és egészséges alapanyagokat tartalmazhatnak.
A szakmai zsűri három fordulós értékelés után hirdeti ki a győztest. Az első körben az anonim nevezett tortákból választ ki a zsűri öt tortát, a második körben újrakóstolják a döntős tortákat és a készítőikkel konzultálva javaslatokat tesznek azok tökéletesítésére. Végül a harmadik, utolsó zsűrizési körben újra pontozással választják meg a győztest.
Nézd meg a döntőbe jutott tortákat a következő oldalon!
Balatoni Habos Mogyoró – Horváth Cukrászda, Budapest
Mogyorós habtészta, mogyorós roppanós réteg, fekete ribiszke zselé, tejcsokoládés karamell réteg, mogyoró hab, mogyoróolajos áthúzóval bevonva.
Szent Erzsébet torta – Hisztéria Cukrászda, Budapest
Áfonyás sajttorta, roppanós diós piskótán. Diós dacquise piskóta, áfonyás tejcsokoládé mousse, áfonyazselé betét, mascarponés sajt mousse áfonyás tükörzselével bevonva.
Zalai Gesztenyés Fátyolfelhő – Nándori Cukrászda, Budapest
Diós csokoládés piskóta ribizliöntettel, joghurtos ribizli betét, rugalmas étcsokoládé, gesztenyés tejszínkrém, fényes csokoládé öntettel bevonva.
Fertődi Fekete – FRER Cukrászda, Budapest
Rizslisztes céklás-diós felvert, feketeribizlis betét, levendulás csokoládé mousse, feketeribizli krém, fekete tükörzselével bevonva.
Ingyom-Bingyom – Tóth Cukrászda, Dunaföldvár
Málnás ropogóson citromos, aszalt gyümölcsös felvert, beriolette pillecukor, bodzás, beriolette-s felvert ganache, melyet fehércsokoládés zöld tükörzselé borít.