Házi marlenka golyó – A diós sütemények sztárja

ZH

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Karácsonykor imádjuk a jobbnál-jobb recepteket böngészni, a diós sütemények pedig nem hiányozhatnak az ünnepi asztalról. Épp ezért most hoztam nektek egy igazi közönség kedvencet, amit pofon egyszerűen elkészíthettek, akár az utolsó pillanatban is. Próbáld ki ezt a mindössze 6 hozzávalóból álló egyszerű marlenka golyó receptet!

Marlenka golyó recept 

A diós sütemények nélkül nem is lenne karácsony a karácsony, de ha már a diós kosárkát, és a zserbót is unod, akkor ideje kipróbálnod ezt a pofonegyszerű marlenka golyó receptet! A hagyományos marlenka receptjénél sokkal egyszerűbb ezt a variációt elkészíteni, akár az utolsó pillanatban is összedobhatod, ha fogytán van a desszert és még vendégeket vársz! Csupán 6 összetevőből áll, amiket csak összegyúrunk és már kész is! Nézd meg a házi marlenka golyó receptjét, és készítsd el akár 10 perc alatt!

 

A marlenka golyó hozzávalói

A marlenka golyó elkészítéséhez csupán 6 féle hozzávalóra van szükségünk, de a főszerepben természetesen a dió áll! Lássuk milyen alapanyagok szükségesek a marlenka golyó elkészítéséhez!

•    30 dkg cukor

hirdetes
•    12 dkg vaj
•    120 ml tej
•    220 ml habtejszín
•    10 dkg dió
•    15 dkg háztartási keksz
•    10 dkg dió (apró darabos a forgatáshoz)

A marlenka golyó elkészítése

A marlenka golyó elkészítéséhez a cukrot fel kell olvasztanunk, tehetjük ezt egy lábasban a tűzhelyen vagy akár a mikróban is, csak arra figyeljünk, hogy épp csak addig melegítsük, amíg el nem olvad. 

Közben egy másik lábasban kezdjük el felforralni a tej és a tejszín keverékét.

Mikor a cukor elolvadt hozzáadjuk a vajat, amit folyamatos keverés mellett még egy percig kevergessünk, hogy a cukor ne tudjon bebarnulni. A vaj kikeverése után vegyük le a tűzről, folyamatos keverés mellett öntsük hozzá a felforrt tejes keverékünket.

hirdetes

Majd tegyük vissza a tűzre, és alacsony lángon forraljuk fel folyamatos kevergetés közben. Mikor elkezd sűrűsödni, vegyük le a tűzről.

Hagyjuk kihűlni, majd keverjük hozzá a darált diót és a darált háztartási kekszet.

Ezután már csak golyókat kell formáznunk a masszából, a szemes diót pedig apróbb darabokra törjük, majd a golyókat a darabos dióban megforgatjuk őket és már tálalhatjuk is!

A marlenka golyó nagy sláger nálunk minden karácsonykor és biztosan idén sem fog lemaradni a sütik sorából! Mivel nagy közönség kedvenc vendégségbe is érdemes elkészíteni, mindenki imádja és a legjobb, hogy apró falatkákból áll, így a fogyasztása is egyszerű!


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ételek

Szótár

Anjou ház

Anjou ház: Az Anjou-ház mindig a Franciaország északnyugati részén elterülő Anjou... Tovább

Tóti-hegy

Tóti-hegy: A Balaton-felvidéknek 9 tanúhegye van, a Tóti-hegy közülük az egyik. A Gulács... Tovább

Tovább a lexikonra