Egyszerű, sütés nélküli mascarpone torta recept – Isteni és percek alatt elkészül!

ZH

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Ki ne imádná a könnyed, krémes finomságokat, főleg, ha pár perc alatt, sütés nélkül, egyszerűen el lehet őket készíteni! Most hoztunk Nektek egy szuper krémes és sütés nélküli mascarpone torta receptet, amit bármikor bevethetsz, ha egy kis édességre vágyik a család!


Sütés nélküli mascarpone torta recept


Ezt a sütés nélküli mascarpone tortát igen egyszerű elkészíteni és még sok alapanyag sem kell hozzá, így biztosan meg fogod őrizni a receptet, hogyha szükség van egy gyors sütire, elő tudd venni! Az íze bámulatos és garantáltan imádni fogja mindenki könnyedsége és lágysága miatt!


Mivel a recept nagyon egyszerű, ezért, ha nem vagy gyakorlott a sütésben, akkor is el tudod készíteni és biztosan egy finom sütivel lepheted meg a családot! Mivel nem kell sütni, ezért nyáron is az egyik legjobb receptnek számít, hogyha nem akarunk lemondani az édességekről! De lássuk is a receptet!

Sütés nélküli mascarpone torta recept

Hozzávalók a mascarpone tortához


Az alap hozzávalói:
•    250 g keksz,
•    140 g vaj.

A krém hozzávalói:
•    400 g mascarpone vagy krémsajt,
•    50 g porcukor,

hirdetes
•    150 g fehér csokoládé,
•    300 g tejszínhab,


A bevonat hozzávalói:
•    250 g fehér csokoládé,
•    150 g tejszínhab.

 


A sütés nélküli mascarpone torta elkészítése

Először is fogjuk a kekszünket és ledaráljuk, ha nem darált kekszet vásároltunk, majd beleszórjuk egy tálba. A vajat megolvasztjuk és összekeverjük a keksszel, hogy egy morzsolható masszát kapjunk, amit egy kivajazott és sütőpapírozott tortaforma aljába öntünk, és jól belenyomkodjuk, hogy a még morzsás keverék összetapadjon. Amíg elkészítjük a krémet, addig tegyük be a hűtőbe.

A krém elkészítéséhez öntsük egy tálba a mascarponet, és egy robotgép segítségével keverjük el, majd adjuk hozzá a porcukrot. A fehércsokit olvasszuk meg, és öntsük rá a porcukros mascarponera. Majd keverjük össze az egészet egy robotgép segítségével és tegyük félre. Egy másik tálban verjük fel a habtejszínt tejszínhabbá, majd óvatosan keverjük hozzá a mascarponéhoz, és már kész is!

hirdetes

Vegyük elő a torta alapunkat a hűtőből és a öntsük rá az egész mascarponés krémünket és tegyük a hűtőbe, legalább 3 órára, hogy megdermedjen.

Ha a krém is elkészült, akkor a mázat is elkészíthetjük, ehhez pedig a fehércsokit felolvasztjuk, és a szobahőmérsékletű 150 gramm tejszínt hozzákeverjük. A tejszínnek mindenképp melegnek kell lennie, különben a ganazs túl folyós lesz. Ha kész és folyós, de könnyen dermedő állagot kaptál, akkor most már csak rá kell öntened a torta tetejére, ami már megdermedt és kivetted a formából. A tetejét még keksz darával is díszítheted. Az eredmény mennyei! Jó étvágyat!


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Gasztronómia

Szótár

Szlovénia

Szlovénia Közép-Európa déli részén, az Alpok lábánál terül el. Nyugaton Olaszország,... Tovább

Mátra

A Mátra Magyarország legnagyobb hegye. Itt található az ország legmagasabb pontja a... Tovább

Tovább a lexikonra