Így válaszd ki a megfelelő bort az ételekhez

LK

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Sok vendéglátó nincs tisztába azzal, milyen borokat érdemes felszolgálni egy vacsora mellé. Összeszedtük a legnépszerűbb ételeket, és a hozzá tartozó borokat!

Ha egy vacsorára készülünk, nehéz döntés megtalálni a tökéletes bort hozzá. A boltokban nagy a kínálat, ami csak még jobban megnehezíti a választást. A megfelelő bor kiválasztásához több dolgot is figyelembe kell venni, de a legfontosabb az az, hogy tökéletesen kell passzolnia a tálalásra kerülő ételekhez. Amennyiben komolyabban is érdekelnek a borok, érdemes lehet ellátogatnod egy borkóstolóra Budapesten, de természetesen hasznos tippekkel is segítünk, hogy megtaláld a tökéletes párosításokat! 

hirdetes

Az ételek és a borok tökéletes összhangja 

  • A hideg előételekhez egy könnyű rozé ajánlott, míg a főtt húsos előételekhez könnyű vörös- és rozé illik a legjobban.
  • Ma már nem él az a szabály, hogy a fehér húsokhoz fehérbort, a vörös húsokhoz vörösbort lehet kizárólag felszolgálni.

  • Sertéshús mellé egyformán illik a fehér, valamint a vörösbor is. Egy kacsasült mellé egy vörösbor a legjobb választás, de arra mindenképp figyelned kell, hogy ez egy könnyű fajta legyen.

  • A marha-és bárányhúsokhoz bársonyos, zamatos vörösborokat fogyasztanak.
    hirdetes
     
  • Gombához az elegáns hárslevelű megfelelően passzol.
     
  • Egy bográcsozáshoz, vagy egy jó halászlé mellé tökéletes választás egy kékfrankos.
     
  • A halakhoz jól megy a fehérbor, ám nem kell kimondottan ragaszkodni hozzá. Szardínia mellé például egy rozé, sokkal jobb döntés.
     
  • Bármilyen könnyű étel, például saláta kerül az asztalra, a fehér borral nem foghatsz mellé!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Érdekességek Ételek

Szótár

Gyulai vár

Gyulai vár: A Gyulai vár az egyik leghíresebb magyar vár, de mindenképpen a legfelkapottabb... Tovább

Finnugor

Finnugor: Divatos közhiedelem szerint a magyar nyelv is ebből a nyelvcsaládból származik, bár... Tovább

Tovább a lexikonra