Mekis almás pite házilag: a legfinomabb almás pite receptje

VN

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Szereted a mekis almás pitét? Megértjük, mert nagyon finom, de azt is, hogy minden nap nem tudsz ezért az egy fogásért az McDonald's-ba rohangálni. Sokkal olcsóbban elkészíthető otthon a mekis almás pite, és már mutatjuk is hozzá a receptet: Így készítheted el otthon az McDonald's-os almás pitét!

A mekis almás pite sokak kedvence

Gyakorlatilag nem találkoztunk még olyan emberrel, aki ne lenne oda meg vissza a mekis almás pitéért, reméljük te is hasonlóképpen vagy vele, mert akkor erre a cikkre nyomnod kell egy hatalmas likeot! Ugyanis a mekis almás pite készítésének titkairól rántjuk le a leplet. Hidd el, ezzel a recepttel te is olyan finom almás pitét tudsz majd készíteni, mint a neves gyorsétteremben. Ropogós tészta, mennyeien édes almás töltelékkel: ilyen a házi készítésű mekis almás pite!

Hozzávalók a mekis almás pitéhez

A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 5 evőkanál olvasztott vaj
  • fél kávéskanál só
  • 1 evőkanál cukor
  • 10-12 evőkanál víz

A töltelékhez:

  • 30 dkg megpucolt alma
  • 1 evőkanál citromlé
  • 3-4 evőkanál cukor
  • 1 dl víz
  • fahéj ízlés szerint
  • 1 evőkanál főzős vaníliás pudingpor
hirdetes

A mekis almás pite elkészítése

A mekis almás pite elkészítését természetesen a tészta összegyúrásával kell kezdeni, ehhez egészen egyszerűen összekeverjük a hozzávalókat, azzal a kitétellel, hogy a vizet apránként adagoljuk hozzá, egészen addig, amíg gyúrható állagot nem kapunk. Ügyelni kell arra, hogy a tészta rugalmas legyen, ne pedig kemény, de a túl ragacsos állag sem megfelelő.  Ha kész van a megfelelő állagú tésztánk, akkor be kell tenni egy kis időre a hűtőbe pihentetni- fóliába csomagolva tedd be a hűtőbe 1 órára. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a mekis almás pite töltelékét.

hirdetes

A mekis almás pite elkészítéséhez meg kell pucolni 2 közepes méretű almát, és azt felkockázni, majd cukorral, és ízlés szerint fahéjjal megszórni, rálocsolni a citromlevet, és hozzáadni az 1 deciliter vizet is. Ezt így egészben fel kell tenni főni, nem kell neki sok idő, ha felforrt, még pár percet kell kevergetni. Közben a vaníliás pudingport egy kis vízzel el kell keverni csomómentesre, és szép lassan ezt is lehet hozzáadagolni az almás mixhez. Ha ezt jól elkeverjük, akkor még körülbelül 1-2 perc kevergetés kell neki, és el is lehet zárni. Kicsit félretesszük hűlni, ugyanis forrón nem nagyon jó beleadagolni a tésztába.

A mekis almás pitét már csak megsütni kell, ehhez pedig a tésztát 8 egyenlő részre kell osztani, majd egyenként kinyújtjuk akkora téglalapokká, hogy félbehajtva kb. tenyérnyi hosszúságú táskákat kapjunk. Belekanalozunk egy evőkanál tölteléket az egyik felére, majd szigorúan csak vizes ujjal bevizezzük a tésztát körbe, és félbehajtjuk, jól nyomkodd is le, össze-vissza, hogy ne folyjon ki sütés közben.

Végső lépésként az egészet forró olajba tesszük, és mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Igen, nem sütőben kell sütni, jól látod, ez lenne a titok!  Még melegen fogyasszuk. Jó étvágyat hozzá!
 


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Belföld Érdekességek Gasztronómia

Szótár

Árpád fejedelem

Árpád fejedelem: Árpád a magyar törzsszövetség nagyfejedelme volt a honfoglalás idején... Tovább

Szepesi György

Szepesi György: magyar rádiós sportkommentátor, „az Aranycsapat tizenkettedik... Tovább

Tovább a lexikonra