Egy igazi különlegesség az ínyenceknek: mennyei grillázsgolyók mascarponéval!

GI

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Még javában tart a nyár, így ezzel együtt a kerti partik szezonja is. Nem kell mindig komoly desszertek és mesterműveket készíteni, hogy elbűvöljük a vendégeket. Néha egy egyszerű, de nagyszerű finomság hozza a legnagyobb sikert. Próbáld ki ezt a isteni finom mascarponés grillázsgolyó receptet, ami biztosan népszerű lesz egy családi összejövetelen, de egy csapatépítőn is megállja a helyét!

Hozzávalók a mascarponés grillázsgolyókhoz 

A grillázshoz:
•    20 dkg durvára tört dió
•    4 ek. cukor

A golyóhoz:
•    20 dkg mascarpone
•    2 ek. porcukor
•    2 csomag vaníliás cukor
•    darált keksz 

A mascarponés grillázsgolyók elkészítése

A diót és a cukrot folyamatos kavargatva karamellizáljuk. Egy tepsit kivajazunk, ráöntjük a grillázst. Ha kihűlt, egy diódarálóban vagy aprítógépben összetörjük. Egy részét félretesszük a forgatáshoz. A többi részét összekeverjük a mascarponeval a vaníliás cukorral és a porcukorral. 

hirdetes
Annyi kekszet adunk hozzá, hogy jól formázható masszát kapjunk, mintha kókuszgolyót akarnánk készíteni. Formázás előtt érdemes betenni egy órára a hűtőbe.  
Vizes kézzel kis golyókat formázunk belőle és megforgatjuk a félretett grillázsban. Tálalásig szintén érdemes hűtőben tartani. 

Forrás: mindmegette.hu


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Érdekességek Ételek Gasztronómia

Szótár

Herendi porcelán

Herendi porcelán: hungarikumnak számít. Aki herendi porcelánt kap ajándékba, az igazán... Tovább

Békésy György

Békésy György: 14 magyar Nobel díjasunk egyike. 1961-ben kapta meg a fiziológiai elismerést.... Tovább

Tovább a lexikonra