Puha, omlós narancskenyér recept bögrésen

VN

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

December van, tehát már hivatalosan is leírhatjuk ez a mondatot: hamarosan itt van a karácsony. És hogyan is lehetne méltóbbképpen készülni erre a csodaszép ünnepre, mint mennyi finomságokkal? Hoztunk is egy igazi karácsonyi finomságot, amit nagyon egyszerűen elkészíthettek. Íme a puha, de kellően fűszeres narancskenyér receptje!

Bögrés narancskenyér recept

Ebben a narancskenyér receptben az a legjobb, hogy miközben iszonyatosan finom, elkésztően egyszerű elkészíteni is. Abszolút nem kell, hogy gyakorlott háziasszony legyél, sőt még akkor is meg tudod ugrani ennek a nagyon finom karácsonyi narancskenyérnek az elkészítését, ha még olyan alap konyhai felszereléseid sincsenek, mint egy mérleg. Az alapanyagokat bögrés mértékegységben adtuk meg dekák, és grammok helyett, hogy bárki egyszerűen elboldogulhasson velük. Ugye veled is előfordult mát, hogy saccra a liszt felét szeretted volna a tálba önteni, majd beleborult az egész? Na ettől most nem kell tartani, ha előveszel egy bögrét! A narancskenyérhez egyszerűen csak össze kell dolgoznod az alapanyagokat, megsütnöd és készen is vagyunk az ínycsiklandó karácsonyi csemegével. Ha nagyon meg akarod extrázni, akkor akár gyümölcs- vagy csoki darabokat is csempészhetsz a tésztába. De lássuk is bögrés narancskenyér receptet!

hirdetes

Hozzávalók a narancskenyérhez

  • 1,5 bögre cukor
  • 2,5 bögre liszt
  • 1 bögre narancslé
  • 1 bögre olaj (repce vagy napraforgóolaj, étolaj)
  • 4 darab tojás
  • 2 darab narancs
  • 2,5 teáskanál sütőpor
  • 1 bögre narancslé
  • 0,5 bögre narancslé (a tetejére)
  • 2 evőkanál porcukor (a tetejére)

A narancskenyér elkészítése

  • A narancskenyér elkészítése nem tart sokáig, az tészta előkészítése mindössze 10 percet fog időbe venni, ezért először is mindenekelőtt melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Majd ezt követően a narancskenyér alapjához vajazzuk ki a kenyérsütő formát, majd szórjuk be kristálycukorral, ettől lesz olyan omlós, és tökéletes!
  • hirdetes
  • Ezután kezdjük meg a hozzávalók feldolgozását, szép sorjában a cukrot, a tojást, egy bögre narancslevet, valamint a két narancs lereszelt héjat és az olajat dolgozzuk össze, robotgép segítségével pikk-pakk sikerülhet.
  • Vegyünk elő egy másik tálat, és keverjük ki a lisztet a sütőporral, majd mehet is hozzá az előzőleg elkészített tojásos-cukros-narancsos egyveleghez. Majd alaposan dolgozzuk össze egynemű tésztává.
  • Ha kész a tészta, akkor öntsük bele a korábban már előkészített formánkba. Mehet is a sütőbe 40 percre. Az idő természetesen a sütő egyedi teljesítményétől függően lehet egy kicsit kevesesebb, vagy több is, de mindaddig kell sütni, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz.
  • Ha megsült a narancskenyér, már nagyon közel járunk a végéhez, de még nem járunk teljesen ott! Ha kivettük a sütőből, öntsük nyakon a maradék fél bögre narancslevünkkel, majd szórjuk meg porcukorral. 
  • Most már tényleg kész van a narancskenyér, esetleg lehet sült narancscikkelyekkel, vagy csokoládécsurgatással is díszíteni.
     

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Érdekességek Gasztronómia

Szótár

Tüskevár

Tüskevár: az egyik leghíresebb magyar regény. A Tüskevár Fekete István tollából származik... Tovább

Hungarikumok

Hungarikumok: azokat a dolgokat, tárgyakat, használati és élvezeti cikkeket szoktuk ezzel a... Tovább

Tovább a lexikonra