Mennyei mascarponés répatorta recept- ez az egyszerű sütemény a tavasz nagy slágere

VN

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Nemcsak a húsvéti nyúl szereti a répát, hanem ebben a formában te is fogod! Ha már kinder tojást nem nagyon ehetjük, akkor kellene valami édesség, finomság, amivel lehet helyettesíteni, és miért ne lenne valami egészségesnek tűnő finomság? A húsvéti ünnepi asztalra egyébként is kell, hogy kerüljön valami finomság, akkor meg miért ne választanád ezt az egyszerű, de nagyszerű húsvéti répatortát? Na de nemcsak húsvétkor lehet ám ilyen finomat enni, hanem bármely tavaszi napon!

Ezért szeretjük a répatortát

Répa és torta? Mit keres zöldség egy édességben? Előre kicsit összeegyeztethetetlennek tűnhet a dolog elsőre, de higgyétek el jó dolog fog kisülni ebből! Aki látott már amerikai filmet, az valószínűleg répatortát evő embereket is látott kávézókban. Amerikában nagy divatja van a répatortának, de kezdi a mi kontinensünket is meghódítani, nem véletlenül, hiszen tényleg nagyon finom, elkészíteni pedig igazán nem bonyolult. A tésztát magában is lehet tálalni, de mi a mascarponés krémre esküszünk, amivel egyszerűen csak meg kell kenni a tetejét, majd ízlés szerint díszíteni. Lehet répavirágokat gyártani, cukorkaszórást alkalmazni, de húsvét alakalmával apró tojások, marcipán díszek is kerülhetnek rá, ha igazán szeretnéd lenyűgözni a vendégeket. Na de mutatjuk is a mascarponés répatorta receptjét!

hirdetes

Hozzávalók a mascarponés répatortához

  • 40 dkg sárgarépa
  • 4 tojás
  • 30 dkg cukor
  • 2 dl olaj
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg dió 
  • 1 csipet só
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kávékanál fahéj
  • 20 dkg mascarpone
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál vanília kivonat
  • 1 lime vagy citrom héja
  • Vaj és liszt a forma kikenéséhez

A mascarponés répatorta elkészítése

A répatortához kell dió, méghozzá durvára vágva, így érdemes azzal kezdeni a répatorta elkészítését, mielőtt még az egész konyha úszna, tényleg nem kell apróra vágni, akkorák legyenek a diók, hogy kellemes legyen ráharapni. Ezután pedig vehetjük is elő a fő alapanyagot: a répákat. Miután megtisztítottuk, meghámoztuk a répákat, előkapunk egy sajtreszelőt és lereszeljük, persze, ha van valakinek erre alkalmas robotgépe, akkor azt is előveheti. Ezen a ponton már érdemes a sütőt is elindítani, és előmelegíteni 170 fokra, mert innen már pikk-pakk kész lesz a tészta alap. A répatortához összekeverjük a száraz alapanyagokat, mehet bele a tojás és az olaj is, egy alapos összedolgozás után pedig a répa is, majd egy újabb összedolgozás. Ha megvan a tészta, akkor vajazzuk-lisztezzük a tortaformát, és önthetjük is a masszát, majd mehet a sütőbe. Légkeveréses funkció mellett körülbelül 1 óra kell neki, ha nincsen ilyen funkció a sütődön, akkor egy kicsivel több, de mindenképpen a tűpróbát ajánljuk. Ha kész a répatorta akkor hagyjuk kihűlni, összedolgozzuk a a mascarponés krémet, a tetejére kenjük, majd igény szerint díszítjük.

hirdetes

Jó étvágyat kívánunk a mascarponés répatortához!
 


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Alkotás Érdekességek Gasztronómia Hírek Magyar történelem Magyarország Programajánló Szórakozás

Szótár

Béres csepp

Béres csepp" és a "Béres csepp: nemzeti értékünk, hungarikumunk . A magyar tudáshoz... Tovább

Csokonai Vitéz Mihály

Csokonai Vitéz Mihály: Csokonai Vitéz Mihály költő. Csokonait a magyar irodalom egyik... Tovább

Tovább a lexikonra