Sprite-ot kevert a tésztába, a végeredmény megdöbbentő!

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A házi süteményeket mindenki szereti, ezt a finomságot pedig mindenképp ki kell próbálnod! Meg fogsz döbbenni a végeredményen!  

Ezt a finomságot mindenképp el kell készítened, hiszen, ha egyszer megkóstolod, nem fogod tudni abbahagyni. A különlegessége abban rejlik, hogy egy titkos hozzávalót is használtunk hozzá, ami nem más, mint a sokak által közkedvelt üdítőital, a Sprite.

Hozzávalók:

2 ½ csésze liszt

1 ½ teáskanál sütőpor

½ teáskanál só

½ csésze Crisco növényi zsiradék

½ csésze tejföl

1 csésze Sprite

néhány evőkanál vaj

öntöttvas serpenyő

Elkészítés:

Először keverjük össze a száraz hozzávalókat, a lisztet, a sütőport, és a vajat egy nagy tálban. Majd adjuk hozzá a növényi zsiradékot, kezdjük el egy villával szétnyomkodni, közben pedig fokozatosan keverjük bele a tejfölt, és a Sprite-ot.

hirdetes

Egyenletesen keverjük el, majd nyújtsuk egy centiméteres vastagságúra egy lisztezett felületen a masszát. Szaggassunk belőle ízlés szerint kisebb kör vagy négyzet alakú darabokat, majd a serpenyőben felforrósított vajban süssük mindkét oldalát aranybarnára.

Forrás

Elkészítés:

Először keverjük össze a száraz hozzávalókat, a lisztet, a sütőport, és a vajat egy nagy tálban. Majd adjuk hozzá a növényi zsiradékot, kezdjük el egy villával szétnyomkodni, közben pedig fokozatosan keverjük bele a tejfölt, és a Sprite-ot.

hirdetes

Egyenletesen keverjük el, majd nyújtsuk egy centiméteres vastagságúra egy lisztezett felületen a masszát. Szaggassunk belőle ízlés szerint kisebb kör vagy négyzet alakú darabokat, majd a serpenyőben felforrósított vajban süssük mindkét oldalát aranybarnára.

Forrás


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Érdekességek Ételek

Szótár

Bánki Donát

Bánki Donát: Bánki Donát magyar gépészmérnök, feltaláló és egyetemi tanár. Korának... Tovább

Rubik Ernő

Rubik Ernő: Ifj. Rubik Ernő a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas magyar... Tovább

Tovább a lexikonra