Idén első alkalommal került megrendezése a Budapest Coffee Festival, ami otthont adott a 2017-es Barista, Brewers Cup, és Cup Tasters magyar bajnokságok döntőinek is.
Ébredés után az első dolgod, hogy igyál egy jó kávét? Nem vagy ezzel egyedül, hiszen naponta 2,25 milliárd csésze kávé fogy világszerte. Nem véletlen tehát, hogy az egyik legnépszerűbb italunknak már külön fesztivál is jár.
Idén első alkalommal került megrendezésre a Budapest Coffe Fesztivál, ahol isteni kávékat lehetett kóstolni, betekintést nyerhettünk emellett a kávézók tevékenységeibe, valamint előadásokkal is színesítették a programokat. Ráadásul a fesztivál adott otthont a 2017-es Barista, Brewers Cup és Tasters magyar bajnokság döntőinek is.
Nagyon megörültem a végeredmény hallatán, hiszen a kedvenc kávézóm, a Steamhouse Cafe munkatársai két bajnoki díjat is nyertek. A 2017-es Brewers Cup bajnoka Lonkai Márton lett, a 2017-es Barista bajnokág első helyét pedig Ferenczi Attila nyerte el.
A továbbiakban azt is megnézheted, hogy hogyan készült a nyertes kávé!
A győztesek legközelebb a világbajnokságon képviselhetik hazánkat, Attila Szöulba utazik ősszel, Márton pedig júniusban a Budapesten megrendezésre kerülő világbajnokságon mutatja be tudását. Márton elmondta, hogy a verseny elég összetett lesz, pontozzák, hogy hogyan készíted el a kávét, hogyan dolgozol, milyen jó az ügyfélkiszolgálásod, valamint azt is, hogy mit tudsz kihozni a kávéból.
Így készült a nyertes kávé
„A felkészülés első része, hogy találj egy jó kávét, a második, hogy azzal a kávéval megtanulj dolgozni, a harmadik pedig az, hogy begyakorold azt, hogy hogyan kell a kávét elkészíteni, illetve prezentálni, hiszen ez is a része.” – mondta a Brewers Cup bajnoka
További sok sikert kívánunk a Steamhouse Café-nak!
A győztesek legközelebb a világbajnokságon képviselhetik hazánkat, Attila Szöulba utazik ősszel, Márton pedig júniusban a Budapesten megrendezésre kerülő világbajnokságon mutatja be tudását. Márton elmondta, hogy a verseny elég összetett lesz, pontozzák, hogy hogyan készíted el a kávét, hogyan dolgozol, milyen jó az ügyfélkiszolgálásod, valamint azt is, hogy mit tudsz kihozni a kávéból.
Így készült a nyertes kávé
„A felkészülés első része, hogy találj egy jó kávét, a második, hogy azzal a kávéval megtanulj dolgozni, a harmadik pedig az, hogy begyakorold azt, hogy hogyan kell a kávét elkészíteni, illetve prezentálni, hiszen ez is a része.” – mondta a Brewers Cup bajnoka