A nutellás sajttortánál még nem sok egyszerűbb, és finomabb süteményt készítettünk, úgyhogy mindenkinek ajánljuk, hogy próbálja ki!
Nutellás sajttorta sütés nélkül
A sajttorták láza a tengerentúlról ered. Az amerikaiak oda meg vissza vannak ezekért a könnyed desszertekért, de személy szerint én is rajongok értük több okból. A sajttortákat rendkívül egyszerű elkészíteni, hiszen sok esetben még sütni sem kell őket, egyszerűen csak készíteni egy kekszes alapot, majd egy lágy, habos krémet. Ráadásul a végtelenségig növelhető az elkészítendő verziók száma, annyiféle sajttortát készítettem már, hogyha minden felírtam volna, már nem férne a süteményes könyvbe. A nutellás sajttorta csak egy példa, és az egyik személye kedvencem is egyben. Egyébként lehet gyümölcsös, natúr változatú sajttortákat készíteni. Pár perc alatt össze lehet dobni ezt a sajttortát is, azonban nem ajánlom, hogy az utolsó pillanatra hagyd, ugyanis az ízek összeéréséhez kell egy éjszakai hűtőben állás. Nemcsak az ízekkel, hanem a díszítéssel is kedvetekre variálhattok! Lehet natúr is a teteje, de kakaóporral is meghintheted, valamint csokit is olvaszthatsz rá, akár csíkozva is, én már tettem a szélére mandulapelyheket, és kókuszt is, de a gyerekek nagy kedvence egyértelműen a színes cukorkaszórás volt. Nálunk az egész család imádja!
A nutellás sajttorta elkészítése igazán nem bonyolult, kezdő konyhaművészeknek is ajánljuk, sőt azoknak is, akik még nem is próbálkoztak másmilyen sütemény elkészítésével. Ezzel garantáltan sikeretek lesz! Nézzük, hogyan készül a nutellás sajttorta!
Hozzávalók a nutellás sajttortához
A torta alapjához
- 300 g zabkeksz
- 60 g nutella
- 120 g vaj
A torta krémjéhez
- 500 g mascarpone
- 400 g nutella
- 3 dl habtejszín
- 50 g cukor
A nutellás sajttorta elkészítése
A nutellás sajttorta elkészítését a kekszes alap összeállításával kezdjük, ehhez első lépésként a zabkekszet kell összeaprítani, majd hozzákeverni a nutellát, és az olvasztott vajat. Amennyiben nincsen aprítótok sem kell kétségbe esni, és is törtem már össze kekszet zacskóba téve klopfolóval…:D És az sem baj, ha nem lesz teljesen morzsás, de hatalmas darabokat azért ne hagyjatok benne! Ha kész a kekszes keverék, akkor egy csatos tortaforma aljába kell nyomkodnod, és betenned a hűtőbe addig is, amíg készül a krém. A krém elkészítéséhez a mascarponéhoz kavarjuk hozzá a nutellát, és alaposan dolgozzuk össze. A habtejszínt verjük kemény habbá a cukorral, és óvatosan keverjük hozzá a nutellás-mascarponés krémhez. Ezt követően tegyük rá a kekszalapra, simítjuk el a réteget, és tegyük be egy éjszakára a hűtőbe. Mint már fentebb írtuk, ízlés szerint díszíthető.
Forrás: Sütik birodalma