A klasszikus amerikai sajttorta recept sütőtökösen elkészítve

ZH

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A sajttorták királyának is mondhatnánk ezt a klasszikus New York Cheesecake-t, amit most őszre hangolódva, sütőtökkel kiegészítve hoztunk el nektek! Nem is gondolnád, hogy a sütőtök milyen sokféleképpen elkészíthető és hogy mennyi mindenhez illik, ezért ki kell próbálnod ezt a sütőtökös New York sajttorta receptet!

Sütőtökös NewYork sajttorta recept


Az amerikaiak kedvenc Hálaadásnapi lakomája, a sütőtök sosem hiányozhat valahogyan az asztalról, de általában sütőtökös pitét szoktak készíteni. Mi egy kicsit tovább gondoltuk ezt az őszi hangulatú receptet és egy másik klasszikus recepttel ötvöztük, a klasszikus NewYork cheesecake-kel. A sajttorták királya istenien passzol a sütőtök harmonikus ízvilágával, ha pedig valamilyen különleges sütőtökös receptet keresel, akkor ezt a sütőtökös sajttortát mindenképp ki kell próbálnod! És ha ez nem lenne elég, házi karamellszósszal és tejszínhabbal fürdetjük meg!


Hozzávalók a Sütőtökös sajtortához:

Hozzávalók az alaphoz:

  • 1 csésze pekándió
  • 1/2 csésze liszt
  • 1/2 csésze barna cukor
  • 1/2 csésze graham keksz morzsa (körülbelül 4 graham keksz)
  • 2 evőkanál sótlan vaj, megpuhult
  • 1 tojássárgája


Hozzávalók a krémhez:

  • 2 doboz sütőtökpüré (vagy készítsünk mi sütötökből pürét)
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1/4 teáskanál frissen reszelt szerecsendió
  • 1/4 teáskanál őrölt szegfűbors
  • 1/4 teáskanál só
  • 2 evőkanál vanília kivonat
  • 2 evőkanál bourbon vagy más whisky
  • hirdetes
  • 5 nagy tojás
  • 4 csomag krémsajt, szobahőmérsékletű
  • 2 csésze barna cukor, csomagolva

Sütőtökös NewYork sajttorta elkészítése:

1.    A sajttortaalap elkészítése

A pekándiót, a lisztet, a barna cukrot és a graham kekszmorzsát aprítógépben összedaráljuk. Egy tálba öntve adjuk hozzá a vajat és a tojássárgáját. Keverjük addig, amíg a keverék homogén nem lesz.

Nyomjuk a csatos tortaformánk aljába, és süssük 10 percig 190 °C-on. Kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni.

hirdetes


2.    Nyomkodjuk ki a sütőtökpürét

A sütőtök pürénket helyezzük ki több réteg papírtörlőre, és fedjük le másik réteg papírtörlővel és nyomkodjuk ki belőle a folyadékot. Valamivel több, mint 2 csésze pürére lesz szükségünk.

3.    Készítsük el a sütőtök alapot


Egy közepes tálban keverjük össze a lisztet, a fahéjat, az őrölt gyömbért, a reszelt szerecsendiót és a szegfűborsot. Fakanállal (ehhez a lépéshez nincs szükség mixerre) keverjük hozzá a sót, 2 csésze préselt sütőtökpürét, vaníliát és bourbont. Egyenként verjük bele a tojásokat.


4.    Jöhet a sajttorta krémje és a sütés

Egy nagy tálban (ebben a lépésben mixert használj) verd fel a krémsajtot és a barna cukrot teljesen krémesre és simára (csomók nélkül). Fokozatosan adjuk hozzá a sütőtök keveréket, amíg teljesen be nem épül.

Forralj fel egy vízforralónyi vizet, és csomagold be a tortaformát 3 réteg vastag alufóliába, hogy megakadályozzuk, hogy a vízfürdő nedvessége áthatoljon a tepsin. A tortaformát tegyük egy nagy tepsibe.

Ezután ráönthetjük a krémünket az alapra.

Tedd a 190 fokra felmegített sütőbe a tepsit középre, és a felforralt vizet öntsd a tepsibe úgy, hogy a becsomagolt tortaforma feléig érjen. Süssük a sajttortát egy óráig.

Ezután vegyük ki a sütőből és hagyjuk szobahőmérsékletűre kihűlni. Ha kihűlt, tegyük néhány órára a hűtőbe, lehetőleg egy éjszakára.


Másnap vágjuk körbe a forma körül, hogy könnyebben kivehessük a formából a sajttortát, tálaljuk meleg karamellaszósszal tejszínhabbal és pirított pekándióval! Isteni!
 


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ételek

Szótár

Palotás

Palotás: Tradícionális magyar táncfajta. A magyar táncok kiforrásának ideje a 16. századra... Tovább

Petőfi Sándor

Petőfi Sándor: az egyik leghíresebb és legismertebb magyar költőnek számít mind a mai napig,... Tovább

Tovább a lexikonra