Már megint csirke? Már megint az a száraz valami egy kis körettel? Unod te is a csirkét? Ne aggódj, mert meg lehet menteni a helyzetet, fel lehet dobni az egyszerű csirkét. Mutatunk olyan omlós pácokat, amik nem csak megízesítik a húst, hanem segítségükkel nem szárad majd ki a csirke, így te is és, az egész család is nagy örömmel fogja fogyasztani. Csak ne felejts el repetának valót is készíteni!
A csirke könnyen kiszárad
Aki próbálkozott már csirkesütéssel, az jól tudja, hogy alapvetően ez a húsfajta könnyen kiszárad, ennek ellenére jóval népszerűbb a sertésnél, vagy a marhánál. Szárny, comb, mell, sütőben, serpenyőben, vagy grillezve? Számtalan módon elkészíthető, talán azért is ennyire közkedvelt! Ha te is sütőben, vagy grillen készülsz csirkét készíteni, akkor mutatunk neked nagyon jó pácokat, ugyanis a pácolás a kulcsa annak, hogy ne csak megfelelő ízű, hanem kellően omlós is legyen a csirke. Érdekelnek a trükkök? 1 kiló húshoz elegendő pácokat mutatunk be, amik akár combhoz, akár szárnyhoz, vagy mellhez is használhatóak. Mindegyiket ugyanúgy kell használni: megfelelő zacskóba önteni (mi a simítózárasat preferáljuk) , beletenni a húst, összedolgozni, majd minimum 2-3 órára, de a legjobb egy éjszakára hűtőbe tenni, hogy összeérjenek az ízek. Lássuk is a szaftos csirkepác recepteket!
Görög joghurtos omlós pác recept
A mediterrán konyhát nagyon sokan szeretik, jellemző alapanyaga a joghurt, ami a csirkét is ellenállhatatlanul finommá, na meg omlóssá varázsolja. Ha te is szereted a görög konyhát, a joghurtos ételeket, akkor feltétlenül próbáld ki! De akkor is ajánljuk, ha nem tartozik ez az alapanyag a kedvenceid közé, ugyanis ez a recept annyira isteni, hogy még az is lehet, hogy éppen most fogod megszeretni. Tökéletes zöldség körethez is, de akár sertést is pácolhatsz benne. A grillezéshez több mint tökéletes, ugyanis a joghurt egy vékony kérget képez a húson, miközben a más összetevők pedig puhítják a húst. Egyszerűen csak keverd össze a hozzávalókat!
Hozzávalók a görög joghurtos omlós páchoz:
- 80 gramm görög joghurt
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 citrom leve és héja
- 2 evőkanál vörösborecet
- 2 evőkanál méz
- 4 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só, bors
- 1evőkanál oregánó
Olaszos omlós pác recept
Sokak másik nagy kedvence az olasz konyha, ami messzi földre eljutva szerezte meg a világhírét. A pizzát, a tésztát, a tiramisut mindenki ismeri, de az olasz gasztronómai nem merül ki ezekből a fogásokból, nagyon különleges húsok is megtalálhatók a hagyományos olasz szakácskönyvekben, amikből nem maradhatnak ki a zöldfűszerek.
Hozzávalók az olaszos omlós páchoz
- 90 ml olívaolaj
- 1,5 evőkanál citromlé
- 1,5 evőkanál almaborecet
- 1,5 evőkanál víz
- 1.5 evőkanál olasz fűszerkeverék ( boltokban kapható, de az összetevők alapján otthon is kikeverhető)
- 1.5 evőkanál chilipehely
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál friss petrezselyem
- 2 evőkanál friss bazsalikom
Mézes-mustáros omlós pác
Nagy klasszikus a méz és mustár párosítása, ami nem kicsit különleges ízével sokak nagy kedvence. Népszerű saláta szószként is, de csirke pácolásához is elsőszámú. Ne ijedj meg, nem annyira egzotikus, mint emilyennek elsőre tűnik! A méz tökéletesen elveszi a mustár erős ízét!
Hozzávalók a mézes mustáros páchoz
- 3 evőkanál méz
- 3 evőkanál dijoni mustár
- 3 evőkanál olívaolaj
- 0,5 teáskanál só ( a mustárban is van só)
- 0,5 teáskanál bors