Gyerekkorunk nagy kedvence, az az igazi retro gyümölcstorta receptje

VN

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Te is oly sokszor visszasírod gyerekkorod finom ízeid? Nem kellenek neked reform, mindenmentes sütemények, inkább valami igazán finomat akarnál enni, vagy tálalni a családodnak? Mit szólnál egy jó kis gyümölcstortához, amit gyerekként te is olyannyira szerettél? Mutatjuk az eredeti receptet!

Retro gyümölcstorta, az egyszerű, de nagyszerű finomság

Szinte már a ránézésétől jóllakik az ember, hiszen nemcsak ízletes, hanem nagyon mutatós is a gyümölcstorta, amit nem is gondolnád, hogy milyen egyszerűen elkészíthetsz. Ha szeretnél valami igazán retro finomságot varázsolni az asztalra, meglepnéd párodat, szüleidet, más családtagodat, vagy egyszerűen csak magadat egy kis gyerekkori emlékeket idéző íz kavalkáddal, boldogságot hozó színvarázslattal, akkor készítsd el ezt a mennyeien finom gyümölcstortát. Már mutatjuk is a receptet, először kezdjük a legfontosabbal, hogy mi kell hozzá!

Hozzávalók a gyümölcstortához

A piskótához

  • 3 db tojás
  • 2 dkg cukor
  • 10 dkg finomliszt
  • 7 dkg margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 evőkanál vaj (a forma kikenéséhez)
  • 1 evőkanál finomliszt (a forma kikenéséhez)

A krémhez

  • 3 dl tej
  • 1 tasak vaníliás pudingpor

A tetejére

  • 1 csomag színtelen tortazselé
  • Ízlés szerint gyümölcsök, minél több annál jobb, minél sokfélébb, annál szebb!
  • hirdetes
  • Téli ötletek: kivi, banán, narancs, mandarin, grapefruit, de a fagyasztóból lehet esetleg málnát, epret is vadászni, bár gyerekkoromban leginkább banán is kivi díszítette az anyukám által készített remekművet.
  • Nyár ízötletek: friss eper, málna, barack, szilva, vagy bármi ami éppen érik, és van otthon, akár a befőtteket is fel lehet használni!
hirdetes

A retro gyümölcstorta elkészítése

  1. Először is a torta piskótájának elkészítésével kell kezdeni a folyamatot, ehhez pedig a tojást jól kikeverjük a cukorral, majd hozzá keverjük a lisztet, és szép sorjában a többi szárazhozzávalót is, azaz a vaníliás cukrot, a sót, a sütőport, majd a margarint is, amit előtte megolvasztunk egy kicsit, nem túl melegre. Ha megfelelően összekevertük a hozzávalókat, összeállt a piskótatészta, akkor egy kivajazott, lisztezett gyümölcstorta-formába öntjük, és addig sütjük, amíg aranysárga nem lesz. Körülbelül 180 fokon 15-20 percig kell sütni, de ez a sütő fajtájától, teljesítményétől is függ.
  2. A sütés után egy tálba borítjuk a gyümölcstorta piskótáját, és hagyjuk, hogy kihűljön, addig pedig elkészítjük a krémet. Ehhez nem kell más, mint 3 dl tejből vaníliapudingot főzünk, és langyosan a tésztára öntjük ezt. 
  3. Miután a puding kellően megdermedt megpakoljuk a tora alapunkat gyümölcsökhöz. Ehhez szeletelj vékony cikkekre banánt, kiwit, esetleg almát, pucolj meg mandarint, és szedd cikkelyeire, vagy vágj fel epre, málnát, keress apróbogyós gyümölcsöket! Akár fagyasztott gyümölcsöket is használhatsz, ha nincsen más kéznél. A gyümölcsöket tortazselével fedjük le, amit egyszerűen csak elkészítünk a hátuljára írt utasítás alapján, és leöntjük vele a tortát úgy, hogy minden gyümölcsre jusson!
     

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Alkotás Érdekességek Gasztronómia Hírek Magyarország Magyarság Programajánló

Szótár

Buzsáki lakodalmas szokások

Buzsáki lakodalmas szokások:  Körülbelül a századfordulón jött el az az időpont, mikor... Tovább

Ipolytarnóci ősmaradványok

Az ipolytarnóci ősmaradványok: Páratlan szépségű helyszín. A természetvédelmi terület... Tovább

Tovább a lexikonra