A rohanó hétköznapokban jól jön egy könnyedén elkészíthető recept, ilyen a következő sajttorta is, amihez mindössze 10 percre lesz szükséged!
Egy meleg nyári napon nincs is finomabb egy könnyű gyümölcsös desszertnél! Hűtsük le, és fogyasszuk citromos limonádéval. Imádni fogjuk! Mutatjuk is az egyszerű és gyors sajttorta receptjét!
Hozzávalók a sajttortához:
500 gramm krémsajt
90 gramm vaj
200 gramm keksz
5 gramm zselatin
1 üveg vanília kivonat
1 narancs héja és leve
A töltelékhez:
500 gramm friss cseresznye
5 evőkanál méz
1 evőkanál keményítő
A sajttorta elkészítés:
1.Zúzzuk össze a kekszet, majd keverjük el az olvasztott vajjal.
2.A keletkezett masszát simítsuk el egy kapcsos tortaformába, majd tegyük a hűtőszekrénybe, míg elkészülünk a sajtkrémmel.
3.A zselatint vízgőz fölött keverjük el a narancs levével, majd hagyjuk kihűlni.
4.Keverjük el a vaníliával, a cukorral, és a krémsajttal. A krémes sajtmasszát egyenletesen simítsuk el a kekszlap tetején.
5.Tegyük vissza néhány percre a hűtőbe.
6. Közbe készítsük el a cseresznyés keveréket. A kimagozott, és apró darabokra vágott cseresznyét keverjük el a narancshéjjal, a keményítővel, és a mézzel. Főzzük néhány percig, míg besűrűsödik. Miután kihűlt, öntsük a sajttorta tetejére. Ha van még időnk, és türelmünk, fogyasztás előtt tegyük tíz percre a hűtőbe a tortát, így sokkal finomabb lesz.