Imádni fogod ezt a 10 perc alatt elkészíthető sajttortát!

LK

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A rohanó hétköznapokban jól jön egy könnyedén elkészíthető recept, ilyen a következő sajttorta is, amihez mindössze 10 percre lesz szükséged! 

Egy meleg nyári napon nincs is finomabb egy könnyű gyümölcsös desszertnél! Hűtsük le, és fogyasszuk citromos limonádéval. Imádni fogjuk! Mutatjuk is az egyszerű és gyors sajttorta receptjét!

Hozzávalók a sajttortához:

500 gramm krémsajt

90 gramm vaj

200 gramm keksz

5 gramm zselatin

1 üveg vanília kivonat

1 narancs héja és leve

A töltelékhez:

500 gramm friss cseresznye

5 evőkanál méz

1 evőkanál keményítő

hirdetes

A sajttorta elkészítés:

1.Zúzzuk össze a kekszet, majd keverjük el az olvasztott vajjal.
 

2.A keletkezett masszát simítsuk el egy kapcsos tortaformába, majd tegyük a hűtőszekrénybe, míg elkészülünk a sajtkrémmel.
 

3.A zselatint vízgőz fölött keverjük el a narancs levével, majd hagyjuk kihűlni.
 

4.Keverjük el a vaníliával, a cukorral, és a krémsajttal. A krémes sajtmasszát egyenletesen simítsuk el a kekszlap tetején.
 

5.Tegyük vissza néhány percre a hűtőbe.
 

6. Közbe készítsük el a cseresznyés keveréket. A kimagozott, és apró darabokra vágott cseresznyét keverjük el a narancshéjjal, a keményítővel, és a mézzel. Főzzük néhány percig, míg besűrűsödik. Miután kihűlt, öntsük a sajttorta tetejére. Ha van még időnk, és türelmünk, fogyasztás előtt tegyük tíz percre a hűtőbe a tortát, így sokkal finomabb lesz.

Forrás


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Alkotás Érdekességek Ételek Gasztronómia

Szótár

Töltött káposzta

Töltött káposzta: Nincs olyan magyar háztartás, ahol karácsonykor ne kerülne elő a töltött... Tovább

A Duna-part látképe és a Budai Várnegyed

A Duna-part látképe és a Budai Várnegyed: Az UNESCO magyarországi világörökségei... Tovább

Tovább a lexikonra