Tradicionális, változatos ízek. Magyar konyha, én így szeretlek!

cs

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A magyar gasztronómia szerves részét képezi országunk kultúrájának. A tradicionális, jellegzetes magyar ételek magával ragadó élményt nyújtanak az azokat megkóstolók számára, akik egyszer megízlelték hagyományos fogásainkat, azok örökké rabjukká válnak. De minek köszönhető mindez?

 

Ahogy a külföldiek látnak minket

Sok turista számára furcsaságnak számít, hogy majd minden főételünkhöz tejfölt fogyasztunk, vagy azok elkészítését a hagyma dinsztelésével kezdjük el.

A külföldről érkezők általános véleménye étkezési szokásainkat illetően, hogy a magyarok pirospaprikával ízesítenek majd minden ételt és a leves nem hiányozhat egy ebédünkből sem.

Tény s való, hogy valóban jellemző kis hazánk lakosságára a túlzott tejfölfogyasztás, illetve azt sem vonnánk kétségbe, hogy a dinsztelt hagyma által ételeink sokkal ízletesebbek és szaftosabbak lesznek, sőt még a pirospaprikát is szeretjük. De miért is lenne ez baj, ha használatuk által olyan gasztronómiai élményben lehet részünk, amelyben a világon sehol máshol?

Klasszikus magyar ételek, amelyeknek csodájára jár a világ

Étkezési szokásaink kialakulása több, mint ezer év alatt forrta ki magát, mely országunk éghajlatának s az ebből adódó növénytermesztésnek és állattartásnak köszönhető. Hagyományos ételeink jellegzetes, markáns ízeinek alapanyagai ebből adódóan roppant változatosak; húsok, zöldségek, gyümölcsök, kenyér, tejtermékek és méz használata nélkül nem tartana ott a magyar gasztronómia, ahol ma tart.

hirdetes

Mi, magyarok három fogásos étkezéseiket rendszerint egy finom leves elfogyasztásával kezdjük. Kifejezetten nagyra értékeljük a tyúkhús-, illetve a gulyáslevest, valamint a zöldség- és gyümölcsleveseket is.

hirdetes

A főfogás tekintetében is roppant változatos hazánk polgárainak ízlése, a magyar konyha ízgazdag fogásai között a sós és édes ízek kedvelői egyaránt megtalálják kedvencüket.

Ha könnyedebb étkezésre vágyunk, akkor ehetünk egy finom lecsót, vagy például zöldborsó főzeléket egy finom fasírttal, a kiadósabb étkezésre vágyók pedig nem nyúlhatnak mellé a laktató töltött paprikával, töltött káposztával, pörkölttel vagy a nagymama konyhájából is jól ismert grízes tésztával.

Az édességek szerelmesei is kedvükre válogathatnak a legfinomabb magyar desszertek között, személyes kedvencünk a dobostorta, somlói galuska, palacsinta, vagy az aranygaluska vaníliapudinggal. A lista kimeríthetetlen, megannyi mennyei desszert található a magyar konyha repertoárjában.

Magyar étterem Budapest legimpozánsabb környezetében

Amennyiben olyan helyet keresünk fővárosunkban, amely nem csak ételei, hanem hangulata által is a magyar tradíciókat követi, ráadásul országunk egyik legnagyobb történelmi jelentőséggel bíró helyszínén, a Budai Várban található, akkor a Pest-Buda Vendéglő a legideálisabb választás.

A hamisítatlan, karakteres ízvilágú magyar étterem kockás abroszaival, elbűvölő, idilli hangulatával és kilátással országunk egyik legszebb építészeti csodájára, a Mátyás-templomra minden vendégét elbűvöli.

Ennél egy finom túrós csuszát, csirkepaprikást vagy inkább egy kis halászlére vágysz? Ebben az étteremben a nagymama konyhájának ízvilágában készül mindegyik, nem mellőzve a páratlan minőséget és szakértelmet.


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Gasztronómia Magyar Magyarország

Szótár

Luca napja

Luca napja:  Népszokások és babonák tömkelege kapcsolódik ehhez a naphoz.Luca napjához... Tovább

Debreceni páros kolbász

Debreceni páros kolbász: Hungarikum. A debreceni páros kolbász alapból marha és... Tovább

Tovább a lexikonra